"Hou de bruggen tijdens de spits open"

Foto: Gil Plaquet

"Hou de bruggen tijdens de spits open"

Print
Mechelen - Ook de lokale politiek mengt zich na de vele pannes van de bruggen in Mechelen de jongste tijd. “Hou ze tijdens de spits open, zoals in Brugge”, zegt CD&V-voorzitter Wim Soons.

Voor de zevende keer in een maand tijd liep er woensdagochtend iets mis met de Plaisancebrug aan de Brusselpoort. De oorzaak ligt bij de software van het bedieningsmechanisme. Tot overmaat van ramp waren er ook problemen met de Battel- en de Colomabrug, twee andere oversteken over de Leuvense Vaart.  

Voor eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) is de maat in elk geval vol. “Ik ga hier een parlementaire vraag over stellen aan bevoegd minister Ben Weyts. Waterwegen en Zeekanaal, de beheerder van de bruggen, moet haar verantwoordelijkheid nemen”, zegt hij.

Hendrickx haalt mogelijke economische schade aan. “Door dit zoveelste voorval zijn opnieuw honderden mensen te laat op hun werk gekomen of op school, en leveranciers konden misschien niet tijdig leveren. Aan de Plaisancebrug passeren 5.000 voertuigen per dag”, stelt hij. De politicus dingt aan om snel te investeren in een nieuwe fiets- en voetgangersbrug.

"In Brugge al sinds 2014"

C&V pleit voor een beter onderhoud van de bestaande bruggen. “Wij vragen dat de stad zo snel mogelijk overlegt met Waterwegen en Zeekanaal en aandringt om de bruggen tijdens de spits beschikbaar te houden voor het verkeer”, stelt afdelingsvoorzitter Wim Soons van CD&V.

Als voorbeeld haalt hij een andere Vlaamse stad aan. “Zo bekwam de stad Brugge in 2014 al dat de bruggen over de Brugse ringvaart ’s morgens en ’s avonds tijdens de spits een uur lang niet worden gesloten voor het auto- en fietsverkeer.”

"Dat moet bekeken worden", reageert Joris De Bock, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio