© Twitter/KimKardashian

Nieuwe onthullingen brengen bodyguard Kim Kardashian in nauwe schoentjes

Pascal Duvier, de persoonlijke bodyguard van Kim Kardashian, komt steeds meer in nauwe schoentjes te zitten. Eerst kwam al aan het licht dat hij in een discotheek was op het moment dat de wereldster werd overvallen, nu blijkt ook dat hij tot over zijn oren in de schulden zit. Enkele weken geleden heeft hij zelfs het faillissement aangevraagd voor zijn bedrijf.

mab

ProtectSecurity, het beveiligingsbedrijf van Pascal Duvier (43), heeft een klantenbestand om u tegen te zeggen: Black Eyed Peas, Fergie, Will.i.am, The Pussycat Dolls, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Lana del Rey en Kate Perry, om er maar enkele te noemen.

Met zo’n goedgevuld orderboekje zal hij wel fortuinen verdienen met zijn bedrijf, zou je denken. Maar niets is minder waar. Afgelopen juli heeft Pascal Duvier het faillissement aangevraagd voor zijn bedrijf, met hoofdzetel in Duitsland. De schuldenberg? Maar liefst 1.093.518 euro.

MailOnlineheeft gesproken met de advocaat die zich over de zaak ontfermt. “Er zijn zo veel schulden. Er zijn zo veel schuldeisers. Ik kan het exacte nummer zelfs niet zeggen. Maar het zijn er veel.”

Bodyguard in discotheek

Het mag dan ook geen verbazing wekken dat er vragen gesteld worden over de afwezigheid van Pascal Duvier tijdens de overval. Want terwijl Kim Kardashian doodsangsten uitstond, oog-in-oog met gemaskerde en gewapende overvallers die met bijna 10 miljoen aan juwelen aan de haal gingen, was Pascal Duvier in discotheek ‘Art’ met Kourtney Kardashian en Kendall Jenner.

Twee minuten nadat de overvallers vertrokken zijn met de fiets, kwam Pascal Duvier aan in het appartement van Kim Kardashian. Hij was verwittigd door een sms’je van Simone Harouche, de beste vriendin van Kim, die verdachte geluiden had gehoord.

“Nalatigheid van haar veiligheidsteam”

Naar verluidt heeft Kim aan vrienden verteld dat ze Duvier geen verwijten maakt. Hij is ook nog niet ontslagen. En er zijn ook geen aanwijzingingen dat Duvier iets te maken zou hebben met de overval of het hele voorval in scène heeft gezet.

Andere bodyguards spaarden hun kritiek op het werk van Duvier niet. Matt Fides, de voormalige bodyguard van Michael Jackson, verwoordde het zo: “De enige mensen die hiervoor schuld dragen, zijn haar veiligheidsmensen. Ze is de bekendste vrouwelijke beroemdheid ter wereld en waarschijnlijk herkenbaarder dan de Amerikaanse president. Haar beveiliging had voorbereid moeten zijn. Er moesten minstens zes mensen voor haar kamer staan en camera’s aanwezig zijn die alles filmden. Plus sensoren gelinkt aan de politie. Zo moeilijk is het echt niet maar dit is gewoon nalatigheid van haar team.”