Benefiet steunt daklozen én klassieke muziek

Archiefbeeld. Foto: REUTERS

Benefiet steunt daklozen én klassieke muziek

Print
Antwerpen -

Het benefietproject Noot voor nood verkoopt zowel muzieknoten als concertkaarten ten voordele van de Antwerpse daklozenwerking.

Het Antwerpse muziekensemble Zvezdoliki wil met het project Noot voor nood twee vliegen in één klap slaan. Het wil tegelijk geld inzamelen voor de Antwerpse daklozenwerking en de drempel tot klassieke muziek verlagen. “Het project bestaat uit twee delen”, legt artistiek leider Oriana Dierinck uit. “Enerzijds is er een symbolische verkoop van muzieknoten, die mensen nog tot en met zaterdag voor 5 euro kunnen kopen om ons project financieel te ondersteunen.”

“Anderzijds vindt er zondagnamiddag een groot slotconcert plaats in de Bourlaschouwburg. Daar voeren we voor de gelegenheid de tango-operita Maria de Buenos Aires op”, zegt Dierinck. “Ongeveer 500 van de 800 concertkaarten voor de muzikale voorstelling worden te koop aangeboden, de 300 andere worden gratis ter beschikking gesteld aan Antwerpse daklozen en kansarmen.”

Burgerbegroting

Tickets voor de voorstelling kosten 17,5 euro en zijn te koop bij Fnac. De opbrengst van de muzieknoten- en kaartenverkoop gaat integraal naar de daklozenwerking in onze stad. Drie jaar geleden organiseerde Zvezdoliki het project Noot voor Nood voor het eerst. “Toen zat de Sint-Andrieskerk meteen afgeladen vol”, zegt Dierinck. “Daarom gingen we voor deze editie op zoek naar een grotere locatie. Gelukkig besloten de Antwerpenaren ons project te ondersteunen via de burgerbegroting.”

De virtuele muzieknoten zijn nog tot zaterdag te koop via de website www.crofun.com.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio