© kdm

Ook Antwerpse haven voert lage-emissiezone in

Het Antwerpse Havenbedrijf wil geen vervuilende voertuigen meer in 2020 en onderzoekt de uitbreiding van de lage-emissiezone naar het stedelijk havengebied. In november begint alvast een sensibiliseringscampagne. Die loopt tot december 2017.

JaS

“Er zijn al heel wat inspanningen geleverd. Dat is gebleken uit onze tweejaarlijkse duurzaamheidsverslaggeving”, zegt Annik Dirkx, woordvoerster van het Antwerps Havenbedrijf.

“Steeds meer en meer wagens die in het havengebied rondrijden, halen nu al de door Europa opgelegde normen. Met een campagne willen we de vrijwillige vergroening van het wagenpark stimuleren en willen we vooral sensibiliseren. De campagne richt zich zowel op vrachtwagenchauffeurs als op bestuurders van personenauto’s. Vanaf 2018 volgt een analyse van de resultaten van die campagne, waarna eventueel verdere stappen genomen kunnen worden”, zegt Dirkx.

Antwerps schepen voor Leefmi­lieu Nabilla Ait Daoud (N-VA) is blij met de inspanningen van het Havenbedrijf. “Dat volgt het goede voorbeeld van het stadsbestuur en steunt zo de engagementen die we zijn aangegaan binnen het klimaatactieplan”, zegt de schepen.

De stad Antwerpen voert op 1 februari 2017 de lage-emissiezone (LEZ) in. Die geldt in het gebied binnen de Singel en op Linkeroever. Vervuilende voertuigen mogen er dan niet meer in, of alleen nog tegen betaling.

MEER OVER Haven Antwerpen