Sergio Herman maakt simpel kookboek voor thuis

Print

Sergio Herman maakt een gewoon slaatje voor alledag. Foto: Simon Mouton

Antwerpen -

Sterrenchef Sergio Herman laat met zijn nieuwe boek ‘Simple Food’ de topgastronomie even voor wat ze is en gooit het op de thuiskeuken. “Ik heb ontdekt dat een lekker potje koken ook ontspannend kan zijn.”

“Ik ben tot rust gekomen. Sedert een jaar of drie heb ik mijn plekje bij ons thuis gevonden. Ik ben dat thuisgevoel, het samen eten, gaan appreciëren. En dus is het nieuwe boek erg organisch gegroeid”, vertelt de chef-kok open.

“Ik was ook klaar met de gastronomische boeken. Maar ik kook wel graag thuis. Daarom volgde ik mijn buikgevoel en begon aan dit boek. De gerechten komen uit de losse pols, al is de Sergio Touch wel duidelijk, vind ik.”

Aan de foto’s van Tony Leduc zie je onmiddellijk dat de beleving rond het eten een voorname rol speelt. “Het is thuis natuurlijk ook anders koken dan in The Jane. Je voelt geen druk. Lekker een potje koken ontspant en je hebt dat wijntje binnen handbereik.”

Lees meer over de Guilty Pleasures van Sergio in Gazet van Antwerpen van donderdag

INFO

Simple Food, Uitg. Minestrone, 240 blz, 29,50 euro.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio