© Photo News

© Photo News

1 / 2

Premier Michel heeft opnieuw druk dagje begrotingsgesprekken achter de rug

Premier Charles Michel heeft woensdag opnieuw een reeks bilaterale contacten gelegd in zijn zoektocht naar een compromis in de begrotingsonderhandelingen. ‘s Avonds staat nog een gemeenschappelijke vergadering gepland. Over de inhoud van de gesprekken en eventuele vooruitgang heerst discretie.

Volgende week dinsdag wordt de premier in de Kamer verwacht voor zijn state of the union, met daarin de krachtlijnen van het regeringsbeleid voor komend jaar. Op 15 oktober moet de regering haar begrotingshuiswerk bij de Europese Commissie indienen.

Zoals bekend moet de regering volgens de laatste cijfers op zoek naar 4,2 miljard euro om de begroting volgend jaar op koers te houden van de afspraken met de Europese Commissie. Daarnaast ligt het voorstel op tafel van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de vennootschapsbelasting te verlagen van 34 naar 20 procent. Ook andere werven liggen open, zoals die rond de flexibilisering van de arbeidstijd.

Verwacht wordt dat de onderhandelingen pas dit weekend een beslissende fase ingaan. Donderdagnamiddag staat het vragenuurtje in de Kamer op de agenda en vrijdagnamiddag worden enkele regeringsleden in de Kamer verwacht tijdens een gedachtewisseling over de herstructurering bij ING.

MEER OVER Federale begroting

Nu in het nieuws