Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Nog geen constante in onze prestaties”

basketbal3de klasse A - Bjorn De Beukeleer Guco Lier

Bjorn De Beukeleer stond met zeven driepunters en 36 punten nog eens aan het kanon voor Guco Lier op Bornem. Maar zijn ploeg verloor wel met het kleinste verschil (77-76).

“Het werd een van de pijnlijkste verliesmatchen in lange tijd”, vertelt De Beukeleer. “Vier seconden voor tijd stonden we nog een punt voor. Jeroen Gerlo ondernam, zoals ik wel had verwacht, de laatste doelpoging voor Fera Bornem en hij werkte sterk af. Ik speelde tegen veel ex-ploegmaats en had heel graag gewonnen.”

“We hebben de match tot tweemaal toe uit handen gegeven. In het tweede kwart leidden we zelfs met zestien punten. We geraakten dan wat uit ons ritme en voor we het goed beseften, stond Bornem langszij. We kunnen nog geen constante leggen in onze prestaties.”

“Dat ik zelf uitpakte met een knappe prestatie is leuk, maar als je ploeg niet wint, heb je er maar weinig aan. Dit seizoen wil ik meer de rol van verdeler op mij nemen. Op Bornem heb ik meer initiatief genomen omdat ik merkte dat het vlot ging.”

“Nu zaterdag moeten we weer voluit voor de winst gaan tegen Pepinster. Die ploeg staat op gelijke hoogte met ons. Ik ken dat team niet goed, maar thuis moeten we in staat zijn om de drie punten te pakken.”