Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Op zo’n moment is een overwinning relatief”

basketbal1ste landelijke (m) - Dries Vingerhoets Kangoeroes Willebroek

Kangoeroes Willebroek boekte een mooie zege tegen Hansbeke (71-54), maar de verwachte euforie na de wedstrijd bleef uit. Er werd maar over één onderwerp gesproken: het ongeval van collega Miljan Kastratovic.

Bij aanvang van de wedstrijd Kangoeroes Willebroek - Hansbeke vroeg iedereen bij Kangoeroes zich af waar Miljan Kastratovic bleef. “Onze Montenegrijn is een zeer gedisciplineerde speler”, zegt Dries Vingerhoets, de aanvoerder van de ploeg en met zijn 32 lentes de ouderdomsdeken. “Zowel op trainingen als op wedstrijden is Miljan altijd stipt op tijd. Daarom verwonderde het me dat hij niet op het appel verscheen. Ik ging er vanuit dat files hem parten hadden gespeeld.”

Net voor de rust arriveerde Kastratovic, weliswaar fel aangeslagen. “Tijdens de rust kregen we van hem de oorzaak van zijn laat arriveren te horen”, gaat Vingerhoets verder. “Hij had de dood voor ogen gezien. Met zijn wagen was Miljan twee keer over kop gegaan. Als bij wonder was hij er met de schrik en wat schrammen vanaf gekomen. Typisch voor zijn ingesteldheid dat hij er aan hield zich toch nog voor de wedstrijd aan te bieden.”

Kangoeroescoach Pieter De Groof deed nochtans voor de tweede helft geen beroep op Kastratovic. “In dergelijke omstandigheden vond ik het geraadzamer Miljan niet op te stellen. Je zag duidelijk dat hij nog fel onder de indruk was van het gebeuren. Niettemin apprecieer ik zijn clubliefde om zich toch nog beschikbaar te stellen.”

Dries Vingerhoets vatte het gepast samen: “Een overwinning behalen vervaagt helemaal als je met dergelijke zaken wordt geconfronteerd.”