Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik heb veel respect voor mijn spelers”

basketbal2de klasse (M) - Tony Van Den Bosch Oxaco

Oxaco speelt dit weekend een legendarische match. Na meer dan 25 jaar wordt dit de laatste match van de seniores in het Capenbergcentrum. “De volgende thuismatch zal in een gloednieuwe sporthal worden gespeeld. Een mijlpaal voor deze traditieclub”, zegt coach Tony Van Den Bosch.”

Ook sportief loopt het goed bij Oxaco. Nick Celis en zijn maats staan na vijf speeldagen ongeslagen bovenaan het klassement.

“Toch zitten we nog maar aan zestig procent van ons kunnen”, aldus Van Den Bosch. “We hebben in elke match nog onze zwakke momenten. Een probleem is dat we veel te laat moeten trainen: drie keer per week tot elf uur 's avonds. Veel mensen liggen dan al in hun bed. Ik was de voorbije jaren gewoon om met profs te werken. Die trainen alleen overdag, dus ik heb veel respect voor mijn spelers. Met minder trainingen per week moet ik ook heel selectief zijn in mijn programma. Het zit immers in mijn filosofie om veeleisend te zijn voor mijn spelers. Tweede klasse is overigens een prachtige reeks met veel mooie derby's. We zullen klaar zijn voor de topper tegen Gembo. Ik verwacht een close game die alle kanten uitkan.”