© jaa

Water tussen ’s-Gravenwezel-Schilde en Alberta heel diep

Voor KSK ’s-Gravenwezel-Schilde is de extra speeltijd in het gemeentelijk voetbaldossier ingegaan en eigenlijk al verstreken. Op een persconferentie maakten voorzitter Karl Garmyn en het voltallige bestuur duidelijk dat de club eindelijk wil weten waar het aan toe is met het oog op het verbeteren van de infrastructuur op Rozenhoek en Molenakker.

jan auman

Intussen meer dan zes maanden geleden verleende de gemeenteraad van Schilde de concessie voor het beheer van de drie voetbalvelden op Rozenhoek exclusief aan KSK ’s-Gravenwezel-Schilde, die al langer de twee terreinen gebruikte in ’s-Gravenwezel. Maar de modaliteiten bleven achterwege, ook al omdat FC Alberta, de club die werd opgericht door mistevreden SK Schilde-getrouwen na een tumultueuze fusie, ook aanspraak maakt op gras in Schilde.

Het conflict nam Eurostadion-proporties aan, zoals ten tijde van de grote clash tussen Antwerp en Beerschot. De gemeente zag zich genoodzaakt een bemiddelaar aan te stellen. Mechelaar Roel Van Caenegem werd deze zomer naar de loopgraven gestuurd en voerde enkele verkennende gesprekken. De bemiddelaar, noch het gemeentebestuur willen voorlopig al toelichting geven bij het vredesproces, maar volgens onze bronnen is er nog lang geen witte rook.

In de bestuurskamer en langs de lijn bij KSK ’s-Gravenwezel-Schilde geraakt het geduld stilaan op. “We zijn met 750 leden, van wie 600 spelende, een van de grootste en meest bruisende voetbalclubs in de Voorkempen en bulken van ambitie”, aldus voorzitter Karl Garmyn. “De voetbalvelden op Rozenhoek zijn dankzij het onderhoud van onze mensen al flink verbeterd in kwaliteit, maar de kantines en kleedkamers in zowel Schilde als ’s-Gravenwezel (Molenakker) zijn verouderd.”

“FC Alberta wordt misdeeld”Guido Goossens (63) bouwde meer dan dertig jaar geleden in zijn vrije tijd eigenhandig mee aan de kantine en kleedkamers van SK Schilde. “De gemeente heeft die gronden ter beschikking gesteld, maar vrijwilligers van de club hebben alles rechtgezet”, zegt de gepensioneerde dokwerker.

Guido beleefde vele mooie voetbalmomenten op Rozenhoek: als speler, trainer en supporter van SK Schilde. Maar vandaag heeft hij dubbele gevoelens langs het veld van FC Alberta, waar nochtans zijn kleinzoon Lenn (6) speelt. “Hij en al die andere spelertjes moeten zich behelpen op een terrein van Van Pelt dat niet eens in Schilde ligt. De kantine is er ook veel te klein om voor de nodige inkomsten te zorgen”, klaagt de man, die bekendstaat als ‘bompi’. Hij vindt de manier waarop de gemeente FC Alberta behandelt schandelijk.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio