Kinderdagverblijf opgestart in nieuw stadion KV Mechelen

Foto: Gil Plaquet

Kinderdagverblijf opgestart in nieuw stadion KV Mechelen

Print
Putte / Mechelen - De Sjotterkes, zo heet het nieuwste kinderdagverblijf in Mechelen. En dat heeft een niet alledaagse plek gekregen: het nieuwe stadion van Malinwa. Tijdens wedstrijden vangt het personeel ook kinderen tot acht jaar op.

Voor Annick Brems van ‘Kinderopvang in je buurt’ uit Putte is dit al haar elfde filiaal. “KV Mechelen is een van de eerste clubs met een eigen kinderdagverblijf. In Gent is er al eentje en binnenkort zal ook Oostende er over een beschikken”, vertelt Brems.

Momenteel is er in het verblijf in een van de nieuwe tribunes van het AFAS-stadion plek voor achttien kinderen van 0 tot 3 jaar. “Voorlopig gemengd, voor baby’s en peuters. Het is onze bedoeling om in februari volgend jaar het aantal plaatsen uit te breiden tot 36. Tegen dan moet de tweede fase van het vernieuwde stadion klaar zijn en beschikken wij over een aparte opvang voor baby’s en peuters”, legt zaakvoerster Annick Brems uit.

De nieuwe kinderopvang staat overigens niet alleen open voor KV-supporters. “Al merken wij wel dat er supporters zijn die heel graag hun kindje aan ons toevertrouwden. Dat viel echt op”, zegt Brems. Tijdens thuiswedstrijden van Malinwa is de kinderopvang tot een uur voor en na de wedstrijd speciaal geopend. Daarmee speelt de club in op een vraag van haar fans.

“Er zijn meer en meer eenoudergezinnen. Vanuit die groep kwam de vraag naar opvang. In het andere geval zouden ze een op de twee thuiswedstrijden moeten missen, en dan heeft het weinig zin om een abonnement te nemen. Bij ons kunnen ouders hun bengels achterlaten zonder zich zorgen te moeten maken”, vertelt Annick Brems.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio