CittA kruipt in het wiel van Githa Michiels

Foto: Joren De Weerdt

Geel - Githa Michiels (33) uit Geel is de eerste Belgische ooit die onze kleuren mocht verdedigen in het mountainbiken op de Olympische Spelen. De komende maanden wil ze zich ook in het veldrijden laten opmerken. CittA Kempen ging alvast haar conditie eens testen tijdens een training in het bos.

We treffen Githa op haar favoriete trainingsparcours in Langdorp, tussen Aarschot en Averbode. Het ligt haar nog beter dan de ­bossen in Lichtaart (Kasterlee), waar ze ook ­geregeld traint. De plaatselijke Bosberg is net hoog en steil genoeg om een speeltuin te zijn voor cyclocrossers en mountainbikers. Het is een wirwar van bochtige single tracks en door regenwater uitgeholde bosgangetjes. Keuvelend rijden we samen over een brede kiezelweg naar het hoogste punt. Ik trap op mijn adem, zij praat gewoon voort. Als getraind wielertoerist heb ik een aardige conditie, maar mijn bostechniek is beroerd.

“We gaan niet te zot doen”, sust Githa, waarna ze zich in een smalle afdaling stort. In het begin neemt ze zigzaggende wegjes, zodat het niet te steil bergaf gaat. Maar aan het eind gaat het toch flink naar beneden. Het malse zand, putten en wortels ­maken het er niet eenvoudiger op. “Als ik de tijd had ­gehad om deze afgrond te bekijken, zou ik getwijfeld ­hebben”, roep ik eenmaal beneden, waar Githa haar achterwiel behendig laat driften. “Gewoon ­volgen en niet nadenken”, gebiedt ze. “Dit is allemaal doenbaar.” 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio