60 jobs op de helling bij Estée Lauder: "We blijven investeren in vestiging in Oevel"

Foto: Google Street View

60 jobs op de helling bij Estée Lauder: "We blijven investeren in vestiging in Oevel"

Print
Westerlo -

Bij cosmeticabedrijf Estée Lauder in Oevel (Westerlo) is maandag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd dat men 60 jobs wil schrappen om deze te verhuizen naar Zwitserland. Het gaat concreet om 20 bedienden, 34 kaderleden en 6 managers.

Eerder was sprake van 54 jobs, maar dat getal werd bijgesteld omdat de directie naar verluidt 6 managers vergat mee te delen. De beslissing komt volgens vakbondssecretaris Stan Hens (BBTK) vanuit de hoofdzetel in New York. De cosmeticareus zou willen centraliseren in Zwitserland. De directie zou maandag hebben gezegd dat de getroffen personeelsleden niet worden ontslagen, maar dat ze mee mogen verhuizen, een voorstel dat volgens Hens “uiteraard zeer onrealistisch is”. De bonden stelden 77 vragen voor meer duidelijkheid. Mogelijk op 24 oktober zou worden gestart met het praten over een sociaal plan.

De vestiging in Oevel blijft belangrijk voor het cosmeticabedrijf Estée Lauder. Wijzend op de langdurige aanwezigheid van het bedrijf in Oevel, zegt de directie dat ze zal blijven investeren in de vestiging. Dat zegt een woordvoerster voor de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), nadat tijdens een bijzondere ondernemingsraad was aangekondigd dat 60 van de circa 900 jobs in Oevel op het spel staan. De woordvoerster bevestigt dat Estée Lauder een aantal EMEA-activiteiten wil centraliseren in Zwitserland. "We zullen alle werknemers eerlijk en respectvol behandelen", aldus nog Estée Lauder.
 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio