© Patrick Hattori

Officieel: Kinepolis verkoopt Utopolis-bioscopen aan UGC

Bioscoopuitbater Kinepolis heeft vrijdag de verkoop geofficialiseerd van vier bioscopen van Utopolis in Lommel, Turnhout, Aarschot en Mechelen aan de Franse concurrent UGC. De verkoop heeft een ondernemingswaarde van 36,2 miljoen euro, laat Kinepolis weten.

Kinepolis kocht eind vorig jaar de Luxemburgse sectorgenoot Utopolis, met naast vier Belgische cinema’s ook vestigingen in Luxemburg, Nederland en Frankrijk. De deal kon echter niet door de beugel voor de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) omdat die de dominante positie van Kinepolis nog zou versterken.

Kinepolis mocht de overname toch realiseren als het twee van de vier complexen (Mechelen en Aarschot) verkocht. Uiteindelijk opteerde de bioscoopuitbater ervoor alle Belgische Utopolis-complexen van de hand te doen.

“Het is geen geheim dat we de vier Belgische bioscopen liever zelf hadden toegevoegd aan ons netwerk”, aldus Eddy Duquenne, ceo van Kinepolis Group. “Maar ik ben er zeker van dat Utopolis Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout een nieuwe en beloftevolle toekomst tegemoet gaan onder de vleugels van UGC.”

Met de aankoop versterkt UGC zijn positie van nummer 2 op de Belgische markt. De Franse groep krijgt er in één klap 30 zalen, ruim 5.500 zitjes en 1,2 miljoen bezoekers bij.