© AFP

Voormalig Barcelona-middenvelder Xavi bezoekt vluchtelingenkamp in Jordanië

De voormalige Barcelona-middenvelder Xavi Hernández heeft donderdag een vluchtelingenkamp met Palestijnen bezocht in de buurt van de Jordaanse hoofdstad Amman. Het is de eerste activiteit van de 36-jarige Spanjaard als ambassadeur van het project ‘Generation Amazing’, dat verbonden is met het WK 2022 in Qatar.

Xavi, die sinds 2015 voor de Qatarese club Al-Sadd speelt, ontmoette in het kamp enkele jonge vluchtelingen met wie hij een balletje trapte. “Ik ben hier omdat ik ervan hou mensen te helpen”, vertelde de middenvelder tijdens het bezoek. “En dit was een mooie kans om de daad bij het woord te voegen.”

Woensdag maakte het organisatiecomité van het WK 2022 bekend dat het Xavi aangesteld heeft tot ambassadeur van ‘Generation Amazing’, een project dat er volgens de organisatoren naar streeft “om de kracht van het voetbal aan te wenden om niet alleen in Qatar maar overal ter wereld de ontwikkeling te stimuleren.”

Xavi speelde, voor hij naar Al-Sadd trok, zijn hele carrière bij Barcelona en won talloze prijzen met de club. De middenvelder pakte onder meer acht landstitels en won viermaal de Champions League. In 2014 zette Xavi een punt achter zijn rijkgevulde loopbaan bij de Spaanse nationale ploeg, waarmee hij wereldkampioen (2010) en twee keer Europees kampioen (2008 en 2012) werd.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio