© JHS, rr

Familie vermiste Didier (25): “We kunnen gaan rouwen, maar de vele vragen blijven”

Er is een einde gekomen aan de dagenlange onzekerheid voor de vrienden en familie van Didier Bartholomeus uit Schilde. Gisteren werd zijn lichaam aangetroffen in het Dokske in Merksem. Het parket onderzoekt wat er met de twintiger gebeurd is. Het sluit niet uit dat hij het slachtoffer is geworden van een overval. Ook de familie van Didier worstelt met vele vragen na het dramatische nieuws.

sam reyntjens, dirk coosemans

“Er zijn sterke aanwijzingen dat het om Didier Bartholomeus gaat, maar er kan nog geen sluitende bevestiging worden gegeven”, zo zei Antwerps parketwoordvoerder Ken Witpas woensdag. Volgens onze informatie is het parket wel zo goed als zeker, maar moeten er nog vingersporen vergeleken worden. Tot ook die een positieve match opleveren, geeft het gerecht geen sluitende bevestiging. Maar bij de vrienden en familie van Bartholomeus was er gisteren geen twijfel meer. Al blijven zij wel met vele vragen achter.

Gevallen? Geduwd?

“Hij verdween terwijl hij zijn verjaardagsfeestje vierde. Ik zal me hem zo proberen te herinneren, als een vrolijke, feestende jongen”, zegt een aangeslagen oma Liliane. “Didier was alles voor ons, maar hij is weg nu. Het is een drama dat ik mijn ergste vijand niet toewens. We kunnen nu gaan rouwen en hem begraven. Maar in ons hoofd blijft het malen: wat is er toch gebeurd? Is hij gevallen, is hij geduwd?”

“De vrienden denken dat iemand hem iets misdaan heeft, zo vernam ik daarnet. Maar we kunnen er voorlopig de vinger niet op leggen. We hopen dat de politie er toch in slaagt om dit drama op te helderen”, aldus Didiers oma.

Zijn vele vrienden namen gisteren via Facebook afscheid van hun kameraad. Zijn profiel werd overstelpt met berichtjes. “We zullen je nooit vergeten” en “Ne crème van ne kerel” waren maar enkele van de vele reacties. Een jeugdvriend verwoordde zijn gevoelens als volgt: “Mijn allereerste vriendje in de kleuterklas en nu ben je weg...? Ik zal het moeten beginnen geloven, dat de goeden als eerste gaan en de slechten als laatste, ik snap het niet... Ik hoop alleen maar dat de plaats waar ge heen bent een beetje op Schilde trekt want dit was uw thuis mateke en nog altijd!! We gaan u missen vriend, echt waar. Vandaag heeft iedereen iets verloren in zijn leven. Een vriend, een zoon, een collega... Ik zeg niet vaarwel maar tot ziens, we zien mekaar nog Didier.”

Het verdere onderzoek gebeurt onder leiding van een onderzoeksrechter “wegens mogelijke feiten van onopzettelijke doding lastens onbekenden”, legt Witpas uit. De zware kwalificatie is een gevolg van de vele vragen waarmee niet alleen de familie en vrienden, maar ook de speurders nog zitten.

De overvalthese leeft bij verschillende politiemensen. Volgens onze bronnen zou de identiteitskaart van Bartholomeus zijn binnengebracht bij de politie na zijn verdwijning, maar nog voor hij teruggevonden werd. Op deze en vele andere vragen hoopt de recherche de komende dagen en weken antwoorden te vinden.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio