© bert foubert

Buurtbewoner slaat jonge herriemaker in elkaar: “Buiten alle proporties”

De politie van Lokeren onderzoekt een geval van agressie op een 13-jarige Marokkaanse jongen. De tiener werd zondagavond in elkaar geslagen door een volwassene in de Peperkoekdreef. Het slachtoffer had eerder overlast veroorzaakt in de buurt.

bert foubert

Hobbyfotograaf Nathan Verstraete was zondagavond op bezoek bij zijn schoonvader toen hij vanop een terras op de vierde verdieping getuige was van het geweld. Hij zag hoe een 13-jarige ­Marokkaanse jongen in elkaar geslagen en vernederd werd door een buurtbewoner.

Vol speeksel

“Plots hoorden we luid schelden en roepen op straat”, vertelt Verstraete. “We zagen hoe een volwassen man een jongen aan het schoppen en slagen was. Hij was ook heel de tijd aan het spuwen op de tiener. Toen we naar beneden gingen om het slachtoffer te helpen, lag de knaap half bewusteloos op straat. Hij hing ook vol met het speeksel van zijn belager.”

De jongen werd ter plaatse verzorgd door het medisch personeel van de ziekenwagen. Daarna kon hij opnieuw naar huis. Volgens korpschef ­Patrick Trienpont van de lokale politie van Lokeren was de aanleiding voor het geweld de overlast die het slachtoffer samen met enkele vrienden had veroorzaakt in de buurt.

“Buiten alle proporties”

“Het groepje was blijkbaar herrie aan het maken en de buurtbewoner verklaarde dat hij dacht dat het om een vechtpartij ging”, schetst de korpschef. “Toen hij tussenbeide wou komen bleek dat niet het geval te zijn. Hij verklaarde dat de jongeren zich daarna tegen hem keerden. Het spreekt voor zich dat het geweld dat de man gebruikte ten overstaan van een van de jongeren buiten alle proporties was. Er werd dan ook een proces-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen.”