© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1/16

Ongeval met vrachtwagens op E313: vrachtwagenchauffeur overlijdt aan verwondingen

Een vrachtwagenchauffeur die woensdag zwaargewond raakte bij een ongeval met een andere camion op de E313 ter hoogte van Ranst, is overleden. Dat is donderdag bevestigd aan onze redactie. Het duurde woensdag vijf uur vooraleer de weg richting Lummen weer vrij was.

Op de E313 ter hoogte van Massenhoven gebeurde rond 15 uur een ongeval waarbij één rijstrook versperd raakte. In de file die daarna ontstond, reed een vrachtwagen iets voor 16 uur in op een andere vrachtwagen. Heel wat brokstukken kwamen op de weg terecht waardoor de rijbaan volledig versperd was. Een bestuurder van een van de voertuigen zat gekneld in zijn cabine en moest door de brandweer, die met vier korpsen ter plaatse was, bevrijd worden. De bestuurder raakte zwaargewond, maar bezweek later aan zijn verwondingen.

Omdat de hinder nog lange tijd zou aanhouden door het takelen en opruimen van de baan, besloot de politie het vaststaand verkeer te laten terugdraaien. Zo konden de bestuurders die al meer dan een uur vast zaten tussen het knooppunt Ranst en de plaats van het ongeval, een afstand van 2 kilometer, terugkeren naar het knooppunt met de E34. Dat gebeurde via de pechstrook. Vrachtwagens moesten zich eerst op de linkerrijstrook zetten om zo te kunnen keren.

Rond 18 uur waren de hulpdiensten nog bezig met het opruimen van de lading van een van de vrachtwagens. Omdat er ook extra onderzoek nodig was naar het ongeval, duurde het tot 21 uur voor de E313 in Ranst weer werd vrijgegeven.

Verkeer Antwerpen: Actuele verkeersinformatie en reistijden op de Antwerpse Ring en aansluitende snelwegen.

Meer nieuws