© BELGA

Club Brugge gaat ook in Kopenhagen Europees met de billen bloot

Club Brugge heeft zijn tweede partij in de groepsfase van de Champions League verloren. In de eerste helft hield het nog stand, maar na de rust zakte de landskampioen helemaal in kreeg het een 4-0 pandoering om de oren.

rahe

Kopenhagen was favoriet, daarover waren Michel Preud’homme en zijn Deense collega het eens voor de wedstrijd. Dat was ook te zien op het veld. De thuisploeg eiste de bal en zette Club vast, Club prikte na tien minuten wel tegen. De bal van Hans Vanaken was net te zacht om José Izquierdo alleen op doel te sturen. De Colombiaan probeerde het dan maar van buiten de zestien, maar de bal ging een metertje naast. Kopenhagen was niet onder de indruk en amper een minuut later mocht Ludovic Butelle de voetbalgoden bedanken dat zijn flater onbestraft bleef. De doelman wilde uitkomen, maar bedacht zich en stond bijgevolg in niemandsland. Poulain haalde de kopbal van Cornelius van de lijn.

Na 20 minuten kwam Club plots gevaarlijk opzetten. Vossen zette uitstekend voor vanop rechts, Claudemir kon vrijstaand inkoppen. De Braziliaan mikte echter recht op doelman Olsen en liet zo de beste Brugse kans onbenut. Verder bleef het rustig qua kansen voor de rust. Butelle verwerkte een vervelende vrije trap van Ankersen prima, maar daar bleef het bij. Het overwicht was voor Kopenhagen, maar Club hield al bij al vlot stand.

Club zakt weg na rust, Denswil pechvogel

© EPA

Na de rust liep het echter helemaal mis. Vanaken, aangetrapt in de opwarming kon niet verder en werd vervangen door Anthony Limbombe. Desondanks begon Club met veel moed aan de tweede periode, maar die werd na acht minuten vakkundig de kop ingedrukt door Stefano Denswil. Een voorzet vanop rechts van Ankersen was ongevaarlijk, maar de Nederlander werkte hem toch in eigen doel. Een domper voor Blauw-Zwart, maar Izquierdo had de gelijkmaker twee minuten later aan de voet na een mooie versnelling. Olsen stond echter pal en hield zijn netten ongeschonden.

Dat het niet de avond was van Denswil, werd op het uur nog maar eens duidelijk. De verdediger wilde een voorzet wegtrappen, maar Santander was sneller met het hoofd. Denswil raakte de aanvaller vol in het gelaat en de bal ging op de stip. Een strenge beslissing, maar Butelle zorgde voor rechtvaardigheid. Hij dook de zwak getrapte elfmeter van Augustinsson uit doel. Het bleek uitstel van executie. Amper drie minuten later nam Delaney een afvallende bal op de slof. Zijn knal verdween in de bovenhoek. Een verbouwereerde Butelle stond aan de grond genageld.

Het lood zakte Club nu helemaal in de schoenen. Vijf minuten later stond het al 3-0 dankzij Santander. De aanvaller was sneller en sterker dan Timmy Simons en trapte na een hoekschop in één tijd hoog binnen. In de blessuretijd kopte Jorgensen op hoekschop nog de 4-0 eindstand tegen de touwen. Aan de overkant bleef Olsen nagenoeg werkloos.

Leicester wint

Club pakte zo nul op zes in de Champions League, nadat het op de eerste speeldag met 0-3 verloor van Leicester. De Britten versloegen thuis overigens Porto met 1-0 door een doelpunt van Slimani en staan aan kop in de groep met zes op zes. Kopenhagen volgt als tweede met vier punten.

© BELGA

© BELGA

MEER OVER UEFA Champions League

Meer sportnieuws