© Photo News

KRC Genk steunt slachtoffers van aardbeving in Italië

Van elk ticket dat wordt verkocht voor de Europa Leaguewedstrijd donderdag tussen KRC Genk en US Sassuolo Calcio, gaat een euro naar een project dat slachtoffers van de aardbeving eind augustus in Italië steunt. Dat maakte de eersteklasser maandag bekend.

“Op 25 augustus trof een zware aardbeving het centrum van Italië. Er vielen 241 doden, honderden gewonden en de materiële schade was enorm. Duizenden Italianen verloren hun thuis, verschillende sportclubs in de getroffen regio werden omgebouwd tot opvangcentra”, luidt het in een persbericht. “KRC Genk en US Sassuolo Calcio zetten hun schouders onder een lokaal project dat het verschil wil maken voor deze mensen. “#Unitialcentro” zamelt geld in om een busje te kopen waarmee ze kinderen van de plaatselijke voetbalclub Arquata del Tronto naar voetbalterreinen in de buurt brengt. De kinderen krijgen zo de kans om te voetballen, aangezien dit in hun eigen club niet langer kan.”

“Van elk ticket dat verkocht wordt voor de wedstrijd KRC Genk - Sassuolo op donderdag 29 september gaat 1 euro naar de financiering van dit busje. Sassuolo organiseert een soortgelijke inzamelactie tijdens haar thuismatchen in de groepsfase van de Europa League”, besluit het bericht.

KRC Genk verloor op 15 september in zijn eerste groepsmatch met 3-2 van Rapid Wenen. Sassuolo klopte Athletic Bilbao met 3-0.

MEER OVER KRC Genk

Meer sportnieuws