© BELGA

Blunderend Racing Genk met de billen bloot in Kortrijk

Westerlo, AA Gent, Club Brugge en nu ook Racing Genk: het rijtje tegenstanders dat in Kortrijk niet kan winnen wordt tweewekelijks langer. Na doelpunten van Totovytsky, Mercier en twee keer topschutter Saadi werden de Limburgers met een zware 4-1-pandoering huiswaarts gestuurd. 0 op 9 voor de mannen van Peter Maes, een knappe vierde plaats voor die van Karim Belhocine. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be

Lars Godeau

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

Genk

Verliezen op Standard en thuis tegen Anderlecht: het kan iedereen overkomen. Toch wilde Racing Genk op bezoek bij KV Kortrijk orde op zaken stellen om de kloof met de top zes niet te groot laten worden. Het moest dat wel doen zonder de geschorste Colley en Pozuelo en dat liet zich merken op het veld.

Toegegeven, na een snelle goal van Totovytskyy werd de opdracht er niet makkelijker op maar dat hadden de Limburgers vooral aan zichzelf te danken. Een voorzet van Saadi werd door Castagne knullig panklaar gelegd, de Oekraïner had de bal maar binnen te duwen. Een enthousiast Kortrijk nam de openingsfase voor zijn rekening, nadien nam Genk het commando over en kwam het dicht bij de gelijkmaker. Het schot van Bailey verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust sloeg Kortrijk een tweede keer genadeloos toe. Kage trok voor, Saadi beroerde eventjes de bal maar het was Mercier die aan de tweede paal kon binnenduwen.

Alweer Saadi

© BELGA

Genk met een slecht gevoel de kleedkamer in en daar raakte het in de tweede periode niet meer van af. Bailey was binnengebleven en zijn vervanger Trossard kon bijna de aansluitingstreffer scoren: hij slalomde de zestien in, werd neergetrokken (was dit trouwens geen strafschop, mijnheer Delferière?) maar kon toch nog afdrukken. Goutas kon de 2-1 nog net van de doellijn keren. En dat bleek van onschatbare waarde te zijn, want enkele tellen later ontplofte het Guldensporenstadion een derde keer. Na een aanval uit het boekje schilderde Metanire de bal op het hoofd van Saadi, Bizot was alweer geklopt.

En Kortrijk bleef maar scoren aan 100%. Vlak na het uur achtte Dewaest zijn moment gekomen: hij speelde de bal veel te kort terug naar Bizot, via Totovytsky kon Saadi zijn tweede van de avond beginnen vieren. Trossard kon voor Genk - dat maar liefst 70% balbezit had - nog wel milderen, maar het Limburgse kalf was al verdronken.

De troepen van Peter Maes blijven ondanks het goede voetbal van de laatste weken verweesd achter met 0 op 9, KV Kortrijk is dankzij een ijzersterke thuisreputatie intussen opgeklommen naar plek vier.

Meer voetbalnieuws