“Bokskamp tussen Fury en Klitschko wordt opnieuw uitgesteld”

Foto: EPA

“Bokskamp tussen Fury en Klitschko wordt opnieuw uitgesteld”

Print
Het boksgevecht tussen Tyson Fury en Vladimir Klitschko om de wereldtitel bij de zwaargewichten wordt andermaal uitgesteld. Titelverdediger Fury is opnieuw geblesseerd, zo bevestigde hij vrijdagavond.

De twee boksers zouden elkaar op 29 oktober treffen in Manchester, maar beide partijen moeten op zoek naar een nieuwe datum. Volgens de Duitse krant Bild heeft het kamp-Klitschko voor 10 december alvast een sportarena in Hamburg gereserveerd.

De 28-jarige Fury versloeg op 28 november 2015 in Düsseldorf de 40-jarige Klitschko, die elf jaar ongeslagen was en nam zo zijn wereldtitels van de WBA, WBO en IBO over. Klitschko wil dolgraag revanche nemen, maar voorlopig krijgt hij de kans niet.
In eerste instantie zouden de twee elkaar op 9 juli weer treffen, maar Fury meldde zich twee weken voor het gevecht af met een enkelblessure. Klitschko en Fury spraken af hun wereldtitelgevecht te verplaatsen naar 29 oktober. De Engelsman, die zich in november moet verantwoorden voor een positieve dopingtest, moet echter weer afhaken omdat hij "medisch niet in staat is te boksen".

Over de aard van de blessure of een nieuwe datum is door het kamp Fury niet gecommuniceerd.

Meer sportnieuws