Amerikaans baseballteam schorst speler tot einde van seizoen na racistische tweets

Foto: AFP

Amerikaans baseballteam schorst speler tot einde van seizoen na racistische tweets

Print

Het Amerikaanse baseballteam Seattle Mariners legt zijn speler Steve Clevenger een schorsing op tot het einde van het seizoen. Clevenger krijgt de sanctie na een reeks racistische tweets over de manifestaties na dood van een Afro-Amerikaan door een politieagent in Charlotte.

“We hebben onmiddellijk bestudeerd welke straf we Clevenger konden opleggen nadat we lucht kregen van zijn tweets”, verduidelijkt het team in een mededeling. “We hebben besloten om hem te schorsen tot het einde van het seizoen. Het staat als een paal boven water dat de tweets van Clevenger op geen enkele manier stroken met de waarden van onze club.”

De 30-jarige Clevenger had op Twitter onder meer de Black Lives Matter-beweging en de Amerikaanse president Barack Obama “zielig” genoemd. Ook hintte hij erop dat alle deelnemers van de manifestaties als dieren in kooien zouden moeten opgesloten worden.

Clevenger, die dit seizoen tot dusver 22 matchen speelde voor Seattle, heeft intussen de tweets verwijderd en zijn excuses aangeboden.

Meer sportnieuws