Spelers Sporting Vremde stappen in processie naar nieuw terrein

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Voetbalclub Sporting Vremde heeft de gloednieuwe kunstgrasvelden in het Sportpark Sneppebos in gebruik genomen. Met een processie van het oude terrein ‘onder de kerktoren’ naar het nieuwe, begint de club aan een nieuw hoofdstuk.

“Ik ben precies even oud als onze club”, vertelt bestuurslid Marc Mertens (50), die op het idee kwam om in processie op te trekken naar de nieuwe accommodatie aan de Vremdesesteenweg. Mertens is vergroeid met de club. “Afscheid nemen van onze vertrouwde terreinen doet me iets. Ik heb hier vanaf 1981 gespeeld. Mijn hele jeugd speelde zich hier af.” Mertens neemt dan ook met een dubbel gevoel afscheid. “Sportief gaan we er zeker op vooruit. Iedere club droomt van de infrastructuur die we in het Sportpark ter beschikking hebben. Maar hier konden we doen wat we wilden. In het Sneppenbos zullen we meer rekening moeten houden met andere verenigingen.”

Of in processie door Vremde (Boechout) naar een nieuw terrein trekken geen vreemd idee is? “Toch niet”, vindt voorzitter Gert Van Nuffelen. “Maar misschien wel typisch ‘Vremd’. De voorbije weken moesten we daar alles in orde brengen en waren we steeds aan het vechten tegen een deadline. Nu kunnen we in alle rust symbolisch afscheid nemen." 

Wanneer de stoet Sportpark Sneppenbos bereikt, krijgen alle deelnemers een drankje. “Een hoofdstuk is nu definitief afgesloten”, zegt voorzitter Van Nuffelen. “Tijd voor iets nieuws.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio