Nieuwe hockeyvelden voor nationale ploegen geopend in Antwerpen

Print
Kiel / Antwerpen -

In Antwerpen zijn vrijdagavond de twee nieuwe kunstgrasvelden voor hockey geopend waar binnenkort onder meer de nationale hockeyploegen Red Lions (mannen) en Red Panthers (vrouwen) zullen trainen. Het gaat om een investering van 1,3 miljoen euro. De velden en het bijhorende sportcentrum Wilrijkse Plein moeten ook de thuisbasis worden van een nieuwe Antwerpse hockeyclub. “Door het succes en de zilveren medaille van de Red Lions stijgt de vraag naar een Antwerps hockeyteam”, klinkt het bij de stad.

Aan de uitbouw van sportcentrum Wilrijkse Plein wordt al sinds 2013 gewerkt om er een van de grootste en modernste sportcentra van de regio van te maken. Naast de nieuwe hockeyvelden bestaat het uit een sporthal, een Finse looppiste, kunstgrasvelden voor voetbal, korfbal en rugby, natuurgrasvelden voor rugby, een trapveld, een calisthenics-workoutparcours, een hondenloopzone, kleedkamers, een parking en scoutslokalen.

De nieuwe hockeyvelden, die mee gerealiseerd werden door de Vlaamse overheid en de Vlaamse Hockeyliga, meten 55 op 91,4 meter en zijn uitgerust met een moderne sproei-installatie omdat hockeyvelden voor een goede werking steeds vochtig moeten zijn. Het beregeningswater wordt opgevangen in drainagebuizen en vloeit via een ondergronds infiltratiebekken terug naar de ondergrond. Het opgepompte water wordt bovendien ontijzerd. De velden zijn niet alleen geschikt als trainingsveld, maar voldoen ook aan de normen voor nationale en internationale wedstrijden.

Samen met de opening van de hockeyvelden werd vrijdag ook een mobiliteitsproject afgetrapt waarbij de stedelijke sportdienst in samenwerking met mobiliteitsbureau Traject de gebruikers en bezoekers van het sportcentrum wil aanzetten tot duurzame en actieve verplaatsingen. Naast sensibiliseringsacties komen er ook een overkapte fietsparking, een fietsherstelbox en vier carpoolparkeerplaatsen.

Meer sportnieuws