Burnley-speler krijgt bijzonder korte schorsing voor homofobe tweets

Foto: Photo News

Burnley-speler krijgt bijzonder korte schorsing voor homofobe tweets

Print

Burnley-speler Andre Gray heeft van de Engelse voetbalbond (FA) een schorsing van vier matchen gekregen. Dat heeft de club van Steven Defour vrijdag bekendgemaakt. De 25-jarige Engelsman wordt gestraft voor een aantal homofobe tweets uit 2012.

In augustus doken enkele Twitterberichten van vier jaar geleden op waarin Gray, op dat ogenblik actief in de lagere afdelingen, openlijk homofobe uitspraken deed. Zo vroeg de spits zich af of “homo’s echt overal zijn” en liet hij in een post uitschijnen dat moordenaars van homoseksuelen vergiffenis zouden moeten krijgen. De FA kreeg lucht van de zaak en besloot Gray te schorsen wegens wangedrag.

Naast zijn schorsing moet de ploegmaat van Steven Defour een boete betalen van 25.000 pond (28.800 euro), volgt een zwaardere straf als hij nog eens de fout ingaat en moet hij verplicht een cursus van de FA volgen.

Gray, die ondertussen verklaard heeft spijt te hebben van zijn tweets, zal de verplaatsingen naar Burnley en Southampton missen, net als de thuismatchen tegen Arsenal en Everton.

Meer sportnieuws