Italiaanse burgemeester houdt eigenhandig grote kuis in zijn stad

Foto: Twitter @FlaviaCorda

Italiaanse burgemeester houdt eigenhandig grote kuis in zijn stad

Print

Burgemeester Pinuccio Chelois van de Italiaanse stad Zerfaliu heeft op een ongeziene manier grote kuis gehouden in zijn gemeente in het centrum van Sardinië. De man pakte de bezem vast en begon eigenhandig de straten te vegen. Oorzaak: door een bureaucratische blunder had de gemeente geen arbeiders bij de hand om de job te doen.

Zerfaliu heeft dan wel 150.000 euro in de stadskas om aan projecten voor werklozen te spenderen, maar, schrijft donderdag de krant La Stampa, de ondoordringbare wereld van de papieren administratie liet het aanwerven van nieuwe straatvegers niet toe.

De laatste gemeentewerker ging er zes maanden geleden met pensioen en sindsdien is niemand meer aangeworven. Volgens Chelois is het tijdelijk verbod op aanwervingen het gevolg van een oudere werknemer die op ziekteverlof ging, maar zeker is dat niet. Om te ontwarren wat fout ging, zou de stad eigenlijk een administratief bediende moeten aanwerven. Maar, Catch 22 in de praktijk, er is een wervingsstop....

Overigens kreeg de burgervader bij zijn straatpraktijk hulp van een schepen én de vader van zijn plaatsvervanger. De eerste hanteerde de tuinslang, laatstgenoemde verdiepte zich in de riolen.

Nu in het nieuws