Aantal drugsdelicten stijgt vooral in districten: “Maar cijfers kunnen volgende keer totaal anders zijn”

Foto: Photo News

Aantal drugsdelicten stijgt vooral in districten: “Maar cijfers kunnen volgende keer totaal anders zijn”

Print
Deurne / Borgerhout / Merksem / Hoboken -

Het aantal boetes voor druggebruik en -bezit in de politiezone Antwerpen is in de eerste zes maanden van dit jaar gestegen met bijna 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat vooral in de districten meer mensen zijn beboet. De politie zegt dat ze meer heeft ingezet op drugscriminaliteit en dat het dus logisch is dat de pakkans vergroot is.

De meest opvallende stijging van pv’s voor druggebruik en -bezit werd in Merksem opgetekend: van 24 pv’s in 2015 naar 62 in 2016. Ook Borgerhout (van 53 naar 77), Hoboken (28 naar 48) en Deurne (61 naar 84) kenden forse stijgingen.

Toch moeten die cijfers genuanceerd worden, benadrukt politiewoordvoerder Sven Lommaert. “We zijn al een tijd bezig met de War on Drugs en we zetten onze middelen niet altijd overal even veel in. Het kan zijn dat we onze activiteiten de volgende zes maanden verplaatsen waardoor de cijfers ook helemaal anders zullen zijn.”

Omdat heel wat drugdealers op straat werden opgepakt, verschuift het actieterrein van de politie ook daarin. Zo vinden er veel meer deals plaats in woningen.

Video: atv

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio