Blind heeft nieuwe assistent bij Oranje

Foto: rr

Blind heeft nieuwe assistent bij Oranje

Print

Fred Grim wordt de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind bij de Nederlandse nationale ploeg. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) vrijdag bekendgemaakt. De 51-jarige Grim, in het verleden onder meer doelman van Leeuwarden en Ajax, was sinds vorig jaar de coach van Jong Oranje.

“Dit is een mooie stap”, liet de kersverse T2 in een eerste reacte optekenen. “Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling.”

DE KNVB liet voorts weten dat Art Langeler, op dit moment hoofd van de jeugdopleiding bij PSV en assistent bij het nationale U20-team, Grim zal opvolgen aan het hoofd van de Nederlandse beloftenploeg.

Afscheid Van Basten

Bondscoach Danny Blind moest op korte tijd afscheid nemen van twee assistenten. In augustus vertrok Dick Advocaat naar de Turkse topclub Fenerbahçe en vanaf 1 oktober zal Marco van Basten zijn functie bij de KNVB inruilen voor een rol bij de Wereldvoetbalbond (FIFA).

De 51-jarige van Basten zal zich bij de FIFA bezighouden met de technische ontwikkeling van de voetbalsport, die varieert van technologische innovatie tot en met de arbitrage.

“Het is een grote eer dat ik voor deze opdracht ben gevraagd”, vertelde de Nederlander vrijdag in het hoofdkantoor van de FIFA waar voorzitter Gianni Infantino en plaatsvervangend secretaris-generaal Zvonimir Boban hem welkom heetten. “Ik ben er erg trots op dat ik bij de FIFA mag werken. Ik hoop dat ik in staat ben een bijdrage te leveren om ervoor te zorgen dat voetbal sport nummer één blijft in de wereld.”