Op deze 21 plekken komen nieuwe Velo-stations

Foto: RR

Op deze 21 plekken komen nieuwe Velo-stations

Print
Velo, het Antwerpse deelfietssysteem, breidt uit met 112 nieuwe stations, goed voor 1350 extra fietsen. Het stadsbestuur maakte begin deze zomer de eerste 91 nieuwe Velo-locaties bekend. Het college keurde vandaag ook de overige 21 stations goed.

In totaal komen er 21 stations in het district Deurne, 17 in Berchem en 14 in Merksem. Het district Wilrijk krijgt 11 Velo-stations, Borgerhout extra-muros 9 en Hoboken 8. Naast de uitbreiding naar de districten, komen er ook binnen de Ring 32 extra fietsstations.

“De plaatsing van de nieuwe Velo-stations start in oktober”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Tegen begin 2017 is de uitbreiding compleet en zal het Velo-netwerk ook buiten de Singel beschikbaar zijn.”

Door de capaciteitsuitbreiding met 1350 fietsen komt er ook ruimte voor meer gebruikers. Daarmee krimpt de huidige wachtlijst voor een jaarabonnement aanzienlijk en komt er ook meer ruimte voor nieuwe inschrijvingen.

Samen met de uitbreiding van het netwerk zal ook de prijs van Velo stijgen. Een jaarabonnement zal dan 49 euro kosten, in plaats van de huidige 37 euro. De nieuwe prijzen gaan in vanaf de ingebruikname van de eerste nieuwe stations. Tot dan geldt voor alle verlengingen en nieuwe abonnementen de oude prijs.

De locaties van 91 nieuwe Velo-stations werden begin juli al bekend gemaakt. Vandaag werden de locaties van nog eens 21 nieuwe Velo-stations aangekondigd.

Bekijk hier waar de 21 nieuwe stations komen:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio