Antwerps Bootjesbier valt in de prijzen op de World Beer Awards 2016

Foto: gva

Antwerps Bootjesbier valt in de prijzen op de World Beer Awards 2016

Print
Antwerpen -

Heel wat Belgische bieren zijn in de prijzen gevallen bij de World Beer Awards 2016, een ranglijst van ‘s werelds beste bieren. Dat blijkt uit de resultaten die vrijdag bekendgemaakt zijn. Van de acht hoofdprijzen werden er vier weggekaapt door Belgische bieren. Ook het Antwerpse Bootjesbier pakt een prijs mee.

‘Rodenbach Caractere Rouge’ werd verkozen tot ’world’s best flavoured beer’. ‘Affligem Blond’ kaapte de prijs voor ’world’s best pale beer’ weg, ‘Oud Beersel Oude Gueuze’ de prijs voor ’world’s best sour beer’ en ‘St-Feuillien Grisette Blonde Sans Gluten Bio’ die voor ’world’s best speciality beer’.

Bootjesbier

Het Bootjesbier van de Antwerpse Brouw Compagnie werd de afgelopen zomer al verkozen tot ‘Best Belgian Style Pale Ale’ en nu is het Antwerpse bier ook op de World Beer Awards als winnaar bekroond in deze categorie.

“In tijden waar steeds meer brouwerijen opgekocht worden door grote concerns, is dit voor ons als kleine volledig onafhankelijke brouwerij een mooie en belangrijke onderscheiding”, zegt Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie. “Het is een mooie bevestiging van de inspanningen en passie die we in het brouwen van onze bieren stoppen en toont aan dat kleine brouwerijen bieren van topkwaliteit kunnen afleveren.”

Seefbier

Het Bootjesbier werd vorig jaar gelanceerd als tweede bier van de brouwerij, bekend van het Seefbier. Het amber rode bier werd gecreëerd als hommage aan de Red Star Line. Het bier bevat Belgische en Amerikaanse hopsoorten, is gebrouwen met uitsluitend mouten – zonder toegevoegde suikers – en gekruid met gember en koriander.

De jury van de World Beer Awards is samengesteld uit internationale experts die de bieren blind proeven. Er werd ook een omvangrijke rangschikking gemaakt van winnende bieren per land. De volledige lijst winnende bieren is hier te vinden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio