Kruispunt aangepast na dodelijk ongeval met Chiroleidster

De boom die het dichtst bij het kruispunt staat, verdwijnt. Foto: BERT DE DEKEN

Kruispunt aangepast na dodelijk ongeval met Chiroleidster

Print
Oud-Turnhout / Dessel -

Het kruispunt van de Steenweg op Turnhout en de Steenweg op Oosthoven wordt aangepast. Vrijdag 26 augustus werd Sam Moelants (20) er het slachtoffer van een dodehoekongeval.

De jonge chiroleidster uit Dessel overleefde het ongeval op dat kruispunt niet. Een vrachtwagenchauffeur die de Steenweg op Oosthoven wilde indraaien, had de fietsster niet opgemerkt, met fatale gevolgen.

“We hebben het ongeval besproken op het maandelijkse overleg met de politie en de wegbeheerders”, zegt schepen van Mobiliteit Leo Van Miert (sp.a). “Diverse burgers hebben ons ook suggesties aangereikt om de zichtbaarheid op het kruispunt te verbeteren, want het ongeval heeft niemand onberoerd gelaten.”

Boom weg

“We halen de boom die net ten oosten van het kruispunt staat, weg”, zegt Van Miert. Een aantal vrachtwagenchauffeurs zou hebben gemeld dat de kruin van die boom het zicht op het fietspad belemmert voor wie achter het stuur van een vrachtwagen zit. “Ook de parkeerstrook tussen de eerste en de tweede boom verdwijnt.” Om te vermijden dat er toch nog zou worden geparkeerd op die strook, wordt een deel van de parkeerstrook opgebroken en vervangen door een groenzone met lage struiken. Er komt ook een fietsbeugel, waar een viertal fietsen in kan worden gestald.

Ook de zebrapaden in de buurt worden aangepast.

Lees zaterdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio