© Sven Van Haezendonck

© rr

© Sven Van Haezendonck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Diana Baby houdt er na vijftig jaar mee op

Vanaf 1 oktober start Diana Baby in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen met een totale uitverkoop. In februari 2017 valt het doek definitief voor de bekende baby- en kinderwinkel. “Het doet hartzeer, maar de zaak is niet meer rendabel”, zegt Heidi Van Vlaslaer (47).

Sven Van Haezendonck

Het waren de ouders van haar man Yvan De Houwer (49) die in 1967 met de familiezaak zijn gestart. In vijftig jaar tijd groeide de winkel uit tot een begrip in Mechelen en omstreken. “Toen we bekendmaakten dat wij ermee stoppen, zorgde dat voor heel wat emoties bij klanten. Er zijn zelfs tranen gelaten”, zegt Heidi. Samen met haar echtgenoot staat ze ondertussen zo’n dertig jaar in de zaak.

“We worden vooral gewaardeerd om onze persoonlijke begeleiding bij de samenstelling van geboortelijsten. In de topperiode hadden we er zo’n driehonderd per jaar. Nu nog steeds meer dan honderd. Maar ondanks onze inzet en ons enthousiasme is de zaak jammer genoeg niet meer rendabel”, legt Heidi uit.

De toenemende concurrentie van grote ketens, de wildgroei van webwinkels en het verdwijnen van parkeerplaatsen in de Katelijnestraat halen ze daarvoor als redenen aan.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio