Zo organiseer je een etentje met vrienden maar zonder stress

* Foto: Shutterstock

Food

Zo organiseer je een etentje met vrienden maar zonder stress

Print
De aperitief te warm, het eten te koud en het dessert zag er op die foodblog precies ook beter uit. Thuis een etentje voor vrienden organiseren, is niet altijd eenvoudig. Er komt veel bij kijken. Met deze tips verloopt je zaterdagavond met vrienden leuker, gezelliger en vooral relaxter.

Zorg voor een geïmproviseerde bar

Begroet je gasten meteen met een drankje en zet al wat snacks klaar op tafel. Zet een fles cava in de buurt, of alle benodigdheden voor een cocktail, zorg voor frisdrank of water, en vraag aan je gasten om zichzelf te bedienen. Zo vermijd je al de stress van iedereen die een lekker drankje wil op hetzelfde moment. Je hoeft de schaal met chips of het bord met hapjes trouwens ook niet voortdurend bij te vullen, enkel als je ziet dat ze helemaal leeg zijn.

Maak op voorhand een playlist

Zorg op voorhand dat je al wat muziek hebt geselecteerd of dat er een playlist klaarstaat. Of vraag dat een van je gasten voor de muziek zorgt.

Werp een blik in je WC

Je hele huis poetsen voor er bezoek komt, is niet nodig. Een propere WC is dan wel weer een must. Vul de handzeep bij, zorg voor genoeg WC-papier en een proper handdoekje.

Hou het simpel

Het is niet omdat je je vrienden hebt uitgenodigd dat ze meteen ook een viergangendiner verwachten. Foodblogsters zijn het er allemaal over eens: sharing is caring. Maak hummus (of koop er in de supermarkt), verdeel die over verschillende schaaltjes en zet elk schaaltje op tafel met een andere topping (komkommer en tomaat of granaatappel en cottage cheese bijvoorbeeld). Nog wat brood, crackers en gesneden rauwe groentjes erbij en iedereen kan eten. Of maak één grote salade en doe die in een kom. Je maakt het op voorhand, hebt geen gedoe met ovens en fornuizen en iedereen vindt het ongetwijfeld lekker. 

 

Een foto die is geplaatst door Food52 (@food52) op

 

Picknick in het park

Vind je het bij jou thuis toch te veel gedoe? Profiteer dan van de laatste zomerse dagen en ga picknicken ergens bij jou in de buurt.Laat iedereen wat eten, drank en een dekentje meebrengen.

Pizza in de diepvries

Loopt er toch ergens iets fout, of zit er plots meer volk in je huis dan je had verwach, zorg dan dat je altijd een paar pizza's in de diepvries hebt zitten en dat probleem is ook weer opgelost. 

Zorg voor dessert of koffie

Zelfs mensen die beweren dat het niet waar is, zitten er meestal op te wachten: nog een afsluiter na het eten. Zorg dus na het eten nog voor iets lekkers, en dat hoeft zeker geen zelfgebakken taart of moelleux te zijn. Een koffie met een koekje of wat gesneden fruit is ook al een mooi dessertje.

Doe waar je goed in bent

Ben je geen keukenprinses, ga dan geen uren in je keuken staan. Gezelligheid en gewoon samenzijn is minstens even belangrijk als het eten. En als de gastvrouw zich amuseert, dan is de kans heel groot dat ook je gasten een heel fijne avond zullen beleven.  

 

 

 

 

 

NIET TE MISSEN