Districtsraad pleit voor behoud van brasserie De Kaasboerin

De Kaasboerin Foto: Kioni Papadopoulos

Districtsraad pleit voor behoud van brasserie De Kaasboerin

Print
Deurne -

De Deurnese districtsraad sprak zich gisterenavond unaniem uit voor het behoud van de Kaasboerin. “Het is dan wel een privéproject, we kunnen wel publieke druk uitoefenen”, klonk het.

De Kaasboerin, de bekendste brasserie van het district Deurne, sloot een paar weken geleden finaal de deuren. Bouwwerken Peeters, een lokaal bouwbedrijf, wil het gebouw afbreken en er nieuwbouwappartementen realiseren. Op de districtsraad gisterenavond sprak de voltallige raad zich uit voor het behoud van de brasserie op de Schotensesteenweg.

Districtsraad pleit voor behoud van brasserie De Kaasboerin
Eerder deze maand voerde sp.a (Frank Geudens, rechts) actie Foto: PDR

Sp.a voerde onlangs een beperkte actie in de buurt. “En in mijn bijna veertig jaar als politiek mandataris heb ik nog nooit zo veel reacties meegemaakt”, zegt sp.a-fractieleider Frank Geudens. “We kregen meer dan honderd mails van bezorgde buurtbewoners. Het is belangrijk dat wij als districtsraad tegen de projectontwikkelaar zeggen dat niet alles moet en kan in Deurne. Ik vraag aan het college en het stadscollege om alles in het werk te stellen om De Kaasboerin te behouden.”

“Het verhaal van De Kaasboerin is ook erg ingewikkeld”, zegt Walter Verbruggen (Groen). “De erfgoedwaarde is quasi onbestaande. Men zal op hoger niveau moeten zoeken naar mogelijkheden om het bouwbedrijf te overtuigen van een ander plan of aanpak.”

Philip Van Acker (N-VA) treedt zijn collega bij. “De projectontwikkelaar heeft dan wel de wet aan zijn kant, maar moreel staan de Deurnenaars in hun recht”, zegt Van Acker. “We moeten proberen om iets te doen. Zo kan het niet verder.”

“De vele reacties tonen aan dat er grote weerstand is tegen verdwijnen van De Kaasboerin”, vult Kristof­ Vissers (PVDA) aan. “Nu is het moment om de Deurnenaar uit zijn kot te trekken en mee op straat te gaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bouwheer zijn aanpak herziet onder druk van de publieke opinie.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio