In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet

Foto: © VRT Lies Willaert

In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet

Print

CittA polst wekelijks bij een bekende Antwerpenaar waar hij of zij graag de benen onder tafel steekt. Deze week: Bartel Van Riet, tv-maker met groene vingers.

“Bij Pazzo blijf ik nieuwigheden ontdekken. Chef-kok Ingrid Neven voegt telkens een extraatje toe aan het bestaande gerecht. Zij slaagt erin Italiaanse met Aziatische toetsen te combineren, door onder meer het gebruik van limoen, soja of koriander. Ook de presentatie is uitstekend. Hier wordt écht werk gemaakt van zowel de smaak als de afwerking.”

Pazzo, Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpen, 03-232.86.82

In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet
Chef-kok Ingrid Neven en gastheer Tom d’Hooghe. Foto: Patrick De Roo

“Voor een lekker stuk vlees van een uitstekende kwaliteit rijd ik naar De Veehandel. Bestel ik een steak bleu chaud, dan weet de chef precies hoe dat gerecht bereid moet worden. Alles klopt: van het interieur over de bediening tot de locatie, min of meer afgelegen. Na het betalen van de rekening ben ik verre van platzak, wat toch iets zegt over de eerlijke prijzen die hier worden aangerekend.”

De Veehandel, Lange Lobroekstraat 61, 2060 Antwerpen, 03-271.06.06

In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet
Foto: rr

“Nog een adresje dat erin slaagt de smaak van de originele Italiaanse keuken te kopiëren. Ga ik hier tafelen of ergens in Italië, dan smaken de gerechten precies hetzelfde. Bereidingen als de pasta vongole of de vitello tonnato zijn prima barometers om de authenticiteit van een keuken te meten. Bij Arte zit de chef er met zijn smakenpalet altijd pal op. Naast de lekkere basissauzen proef je de verse accenten.”

Arte, Suikerrui 24, 2000 Antwerpen, 03-226.29.70

In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet
Foto: rr

“Dit restaurant is voor mij een constante, een plek waar ik graag kom. Noem het gerust een vorm van thuiskomen. Met hun lekkere vis-, vlees- of wildmenu’s is dit de ultieme plek voor bourgondiërs. Ik sta bij mijn keuze altijd open voor experimenteren, iets wat het aanbod van ’t Ganzennest toelaat. Ik vind hier gerechten waar ik thuis niet snel aan toekom. Met welke honger je er ook naartoe gaat, iedereen vindt hier zijn meug.”

’t Ganzennest, Watervoort 68, 2200 Herentals, 014-21.64.56

In deze Antwerpse restaurants eet Bartel Van Riet
Foto: rr

Dit artikel komt uit CittA
LEES MEER IN CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio