Tom Meeuws is enige kandidaat om Antwerpse sp.a te leiden

Tom Meeuws Foto: Joris Herregods

Tom Meeuws is enige kandidaat om Antwerpse sp.a te leiden

Print
Antwerpen -

Tom Meeuws is met zijn team de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de Antwerpse sp.a. Zijn ondervoorzitters zijn Annemie Verbeiren en Karim Bachar. Partijsecretaris wordt dan Johan Peeters.

Tom Meeuws zal naar alle waarschijnlijk op 8 oktober worden verkozen tot voorzitter van de Antwerpse sp.a. Het is nu ook bekend met wie hij het dagelijks partijbestuur wil uitmaken.

Onderwijzeres Annemie Verbeiren wordt een van de twee ondervoorzitters. Enkele maanden geleden kwam zij in het nieuws met een facebookpost waarin ze met haar persoonlijk verhaal reageerde op minister Kris Peeters (CD&V) die had gezegd dat iedereen boven zijn stand leefde.

Tom Meeuws is enige kandidaat om Antwerpse sp.a te leiden
Annemie Verbeiren Foto: Frederik Beyens

Verbeiren wees erop hoe moeilijk het is voor veel mensen om de touwtjes aan elkaar te knopen. Volgens Meeuws is Verbeiren een actieve militante die zonder mandaat steeds een grote bijdrage levert aan de partij. Zo is Verbeiren geregeld aanwezig op talrijke manifestaties. Zij woont in Borgerhout.

Verbeiren zegt vereerd te zijn door de vraag om ondervoorzitter te worden. Toch heeft ze even getwijfeld of ze het zou doen. “Pas nadat ik van Tom had gehoord wat zijn redenen waren om voor mij te kiezen, heb ik toegezegd”, zegt Verbeiren. “Ik twijfelde eerst omdat ik heel veel tijd steek in mijn job als onderwijzeres. Aan mij wordt nu echter gevraagd om te blijven doen wat ik al lang doe en ook om andere leden te enthousiasmeren. Alleen zal ik dat in de toekomst dan doen als sp.a-ondervoorzitster.”

Verbeiren onderstreept dat een plek op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 niet haar ambitie is.

Tom Meeuws is enige kandidaat om Antwerpse sp.a te leiden
Karim Bachar Foto: RR

Als tweede ondervoorzitter kiest Meeuws voor Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar.

“Karim is niet alleen bezig met jongeren, maar nog meer met sport als onder meer trainer van de topzaalvoetbalploeg FT Antwerpen”, zegt Meeuws. “We geloven beiden in de bindende kracht van sport in de samenleving. Karim woont en is actief in Deurne. Ik wil zo het signaal geven dat we als partij belang hechten aan de districten.”

OCMW-raadslid en Wilrijks districtsraadslid Johan Peeters vervolledigt de ploeg van Meeuws als nieuwe partijsecretaris.

“Hij kent de partij door en door”, zegt Meeuws. “Peeters is al van zeer jonge leeftijd actief in de sp.a. Bovendien is hij vanuit de oppositie sterk bezig in de OCMW-raad.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio