Belgische interieurdesigner zet zijn huis te koop, en daar zijn foto's van

* Foto: Brussels Sotheby's Realty

Interieur

Belgische interieurdesigner zet zijn huis te koop, en daar zijn foto's van

Print
Eclectisch en klassiek, zo kan je de stijl van het appartement van de Belgische interieurdesigner Thierry Thenaers nog best omschrijven. Hij woont in een heel statig appartement in Brussel en zet dat nu te koop. En zo kunnen wij ook even binnengluren in de bijzondere woonst van de Brusselse designer.

Thierry Thenaers vertoeft heel vaak in het buitenland om daar Europese kastelen en 'country'-huizen in te richten. Nu hij wereldwijd naam aan het maken is, heeft hij dan ook beslist om zijn Brusselse appartement te verkopen. 

Het hoekappartement in Elsene staat te koop op Sotheby's International Realty en heeft een vraagprijs van 1,4 miljoen euro. 

"Het gebouw uit 1907 ligt voor mij tussen Chicago en Milaan en dat mag je ook voelen in het interieur", aldus de designer. "Ik wil de sfeer terugroepen van het Chicago bij het begin van deze eeuw, ook de Italiaanse invloeden uit die periode. Het interieur is een mix van dingen die ik al heb gedaan voor klanten in Londen, Frankrijk, Duitsland, Italië en Moscou." 

 

De ene kant van het appartement is nu ingericht als bureau, met een formelere 'eet- en receptiekamer'. Daar vallen de hele hoge kasten op, en de ronde antieken spiegels. "Ik vond ze in Milaan, en was er meteen verliefd op."

In andere kamers hangen dan weer heel dure schilderijen of tapijten aan de wanden. "Ik hou enorm van de luxueuze, exotische stoffen die de Engelsen meebrachten uit de kolonies. Purper, wijnrood, goud, dat zijn de kleuren waar ik graag mee werk."

De marmeren salontafel in de leefruimte heeft de designer zelf ontworpen. Wat nog opvalt in de ruimte zijn de hoge beschilderde plafonds en colonnen met trompe l'oeil-effect. "De Britten reisden vroeger heel graag naar Italië, en toen ze terugkeerden brachten ze sculpturen, marmer en schilderijen mee. Dat gevoel van toen wilde ik graag terugroepen."

Verder krijg je voor 1,4 miljoen euro ook nog een badkamer afgewerkt met Italiaans marmer, een mezzanine die kan worden omgebouwd tot muziekkamer, en een master bedroom waar de muren zijn afgewerkt met Russisch fluweel. 

 

Foto's: Brussel Sotheby's International Realty

NIET TE MISSEN