Colin Firth was bijna nooit ‘Mr. Darcy geweest’

Celebs

Colin Firth was bijna nooit ‘Mr. Darcy geweest’

Print

Het heeft geen haar gescheeld of de Britse acteur Colin Firth (56) was in ‘Pride and Prejudice’ nooit te zien als Mr. Darcy. De filmmakers vonden zijn haar ‘te rossig’ voor de rol en drongen hem een donkerder kapsel op.

De rol van Fitzwilliam Darcy deed Colin Firth doorbreken bij het grote publiek, maar die carrièrekans was bijna aan hem voorbijgegaan. Scenarist Andrew Davies had immers zijn twijfels over de haarkleur van de acteur. Die was naar zijn mening net iets te rood en hij vroeg of Firth voor een bruin kapsel wilde gaan. Dat verklapte Davies tijdens een lezing op The British Film Institute, ter ere van zijn tachtigste verjaardag.

Colin Firth was bijna nooit ‘Mr. Darcy geweest’
Colin Firth tijdens de première van ‘Bridget Jones’s Baby’ in New York met een lichtere haarkleur met een rode schijn. Foto: Photo News

Producer van de BBC-reeks Sue Birtwistle was ervan overtuigd dat de kleur hem zou staan en Firth ging akkoord. Meer nog: hij kiest tot op de dag van vandaag voor een bruine kleuring. “Het moet zijn dat hij van de kleur houdt”, zegt Davies.

NIET TE MISSEN