Celebs

Man valt topmodel aan na modeshow, maar ze laat zich niet doen

Print
Toen het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid (21) de modeshow van Max Mara in Milaan verliet, werd ze op straat opgetild door een man. De blondine liet zich niet doen en trakteerde hem op een elleboog in zijn gezicht.

De aanvaller is geen onbekende in de wereld van de sterren. Het gaat om de Oekraïense tv-journalist Vitalii Sediuk, die glamoureuze evenementen afschuimt om er beroemdheden lastig te vallen. Zijn meest recente prooi is Gigi Hadid, die meteen reageerde door hem een elleboogstoot te verkopen. Hoewel ze omringd was door security, hielp haar zus Bella om haar te bevrijden uit zijn greep. “Ga die gast zoeken”, zegt ze aan het einde van het filmpje dat ooggetuigen konden maken.

Elleboogstoot

Op Twitter reageert Gigi duidelijk. “Ik had elk recht om me te verdedigen. Hoe durft die idioot denken dat hij het recht heeft om me zo te behandelen?”, schrijft ze. Het topmodel voegt eraan toe dat de man wel snel gaan lopen is en refereert met een emoticon van een gebalde vuist naar de elleboogstoot die ze hem gaf. “Vandaag was ik mijn boksleraar zeer dankbaar”, laat ze weten in een volgende tweet. Ze haalt er ook een artikel uit waarin de man als een fan wordt beschreven. “Een fan? De echte fans die er waren kunnen je anders wel vertellen wat er gebeurde. Ik ben een menselijk wezen.”

Intussen heeft Sediuk op het incident gereageerd in The Hollywood Reporter. Hij laat weten dat hij geen spijt heeft van zijn daad en dat het een vorm van protest was. “Hoewel ik Gigi Hadid prachtig vind, hebben zij en haar vriendin Kendall Jenners geen kaas gegeten van haute couture. Ik moedig de modewereld aan om echt talent op Vogue-covers en de catwalk te plaatsen in plaats van meisjes met veel Instagram-volgers”, zegt hij.

Man valt topmodel aan na modeshow, maar ze laat zich niet doen
Vitalii Sediuk Foto: AP

Andere sterren

In het verleden kwam ook Will Smith letterlijk in aanraking met de ‘grappenmaker’. Hij maakte aanstalten om de acteur vol op te mond te kussen, maar kreeg in plaats van lippen een vlakke hand op het gezicht. In 2014 verstopte hij zich onder een jurk van actrice America Ferrera en duwde hij Kim Kardashian op de grond. Datzelfde jaar greep hij ook zangeres Ciara vast en duwde hij zijn lippen tegen de kaak van Miranda Kerr. Ook Brad Pitt beleefde al een negatieve ervaring met de man. ‘Die gek probeerde zijn gezicht in mijn kruis te duwen’, zei hij na een incident op de première van ‘Maleficent’.

NIET TE MISSEN