Opnieuw goud voor Vignawijn

Rita en Guy Somers in hun Vigna-wijngaard met ieder een prijswinnende fles witte wijn Lorenzo vast. Foto: koen fasseur

Jury geeft Johanniter Barrique ‘Lorenzo’ meer dan 85 punten in categorie witte wijn

Opnieuw goud voor Vignawijn

Print
Wijnegem -

De Vereniging voor Vlaamse Sommeliers heeft de witte wijn Lorenzo van wijndomein Vigna in Wijnegem beloond met goud. Guy en Rita Somers krijgen hun prijs tijdens Megavino.

Guy Somers en zijn echtgenote Rita zijn verrast, want het is al de derde keer op rij dat een van hun wijnen bekroond wordt door de vakjury van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers. In oktober krijgen ze de gouden medaille voor witte wijn tijdens de wijnbeurs Megavino. Wijnen die meer dan 85 punten scoren, krijgen dit predicaat.

“Het gaat om een Johanniter Barrique”, legt oenoloog Joeri Röttger uit, die Somers met raad en daad bijstaat op zijn jonge wijndomein. “Dat is een druif die ontwikkeld werd in Zwitserland. Het is een Riesling, maar omdat de wijn een zevental maanden rijpte op eiken vat - vandaar de benaming barrique - proef je er een Chardonnay in. Hij smaakt heel fruitig en je proeft er redelijk veel hout in”, legt Röttger uit.

Guy en Rita Somers noemden deze gouden witte wijn naar hun zesjarige kleinzoon Lorenzo Somers, die in Brazilië woont. “Onze zoon leidt er de Braziliaanse vestiging van Frisomat”, vertelt Guy, de CEO van industriebouw Frisomat. “Hij is met de Braziliaanse Tatiana getrouwd, waardoor Lorenzo dus half Braziliaans is. Ik moet af en toe naar Brazilië voor overleg, normaal zien we Lorenzo een vijftal keer per jaar.”

Lees meer in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio