Nieuw datingbureau: “Niet online, wij keren terug naar de authentieke ontmoeting”

Foto: Ilse Prinsen

Nieuw datingbureau: “Niet online, wij keren terug naar de authentieke ontmoeting”

Print
Wilrijk -

Met trendy evenementen wil Crush-events ‘gecultiveerde’ singles interessante activiteiten aanbieden. “Daaruit kan een date voortvloeien, maar dat hoeft niet het uitgangspunt te zijn”, zegt seksuologe Colette Van Damme, die met haar partner Nick Van Remoortere het nieuwe bureau in Wilrijk oprichtte.

“Er zijn nooit zo veel singles geweest als nu en toch zijn er maar bitter weinig datingbureaus met evenementen die een hoogopgeleid publiek aanspreken”, legt Nick Van Remoortere uit. “Dus besloten wij om onze krachten te bundelen. Zelf werk ik al jaren in de reclamewereld en heb veel contacten in de evenementensector. Colette is naast seksuologe ook singlescoach en stijlconsulente. Kennis en ervaring die voor een datingbureau zeker van pas komen.”

“Al zijn wij geen datingbureau zoals een ander”, voegt Colette Van Damme toe. “Allereerst mikken wij op een trendy, gecultiveerd publiek. Wij focussen vooral op interesses. Hardwerkende singles vinden nog maar amper de tijd voor wat ze echt graag doen. Daarnaast maakt hun drukke agenda het ook moeilijk om nog aan daten toe te komen. Wij willen hen een kader bieden waarin ze die twee kunnen verenigen: leuke activiteiten waarbij ze gericht bezig zijn met wat hen interesseert, maar waarmee ze ook de kans krijgen om gelijkgestemde singles te ontmoeten. En eventueel een toekomstige partner.”

“De nadruk ligt bij ons niet zozeer op het vinden van een levensgezel, maar vooral op een uitbreiding van het sociale netwerk en het ontmoeten van mensen met dezelfde levenswandel. Vloeit daaruit voort dat je de man of de vrouw van je leven tegenkomt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.”

Matching

Toch werkt Crush-events met matching. “Ik screen de leden eerst en doe gericht voorstellen om mensen een duwtje in de rug te geven”, zegt Colette Van Damme. “Ik suggereer hen bepaalde evenementen en stel daarbij ook groepjes samen die bij elkaar passen.”

Geen onlinedating voor dit tweetal. “We willen terugkeren naar de authentieke ontmoeting. Voor ons is het face-to-faceaspect cruciaal. Je leert pas echt iemand kennen door de analyse van lichaamstaal, stemintonaties en zoveel meer andere zaken die je pas kunt merken als je elkaar daadwerkelijk hebt ontmoet. Het feit dat er steeds wordt afgesproken in groep, haalt bovendien de druk weg van een tête à tête die bijvoorbeeld het speeddaten met zich meebrengt. Dit zorgt voor veel minder stress en is laagdrempelig.”

De evenementen van Crush-events zijn niet de goedkoopste, maar Nick Van Remoortere en Colette Van Damme beloven wel telkens iets bijzonders. “Zo organiseren we onder meer een yogales met Maaike De Waele, bekend van ATV, een kookworkshop met Dagny Ros en deze zaterdag leggen we een ballonvaart boven Antwerpen in. Driemaandelijks plannen we ook een Crush-party die voor iedereen toegankelijk is.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio