Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Bijna perfecte match”

De stunt is een feit. Geel, met trainer Nicky Hayen (rechts) op kop, gaat uit de bol. Foto: BELGA

“Bijna perfecte match”

voetbalbeker van belgië aSV Geel - Trainer Nicky Hayen was niet verrast door Geelse stuntzege

ASV Geel zorgde voor dé stunt van de 16de finales met de uitschakeling van bekerhouder Standard (2-1.) De vreugde was uiteraard immens. “Halfweg was ik er al vrij gerust in”, zegt trainer Nicky Hayen.

De euforie was groot bij supporters en spelers, maar de Geelse trainer Nicky Hayen hield het hoofd koel en gaf aan dat het resultaat geen toeval was. “Wij wisten perfect waar Standard te pakken was en daarop hebben we geanticipeerd met de middelen waarover wij beschikken”, knikte Hayen erg tevreden. “Met infiltraties hebben we het hen moeilijk gemaakt en open kansen gecreëerd. Daarvoor hadden we uitvoerig beelden bekeken. Het thema looplijnen stond daarbij centraal. En of de spelers het goed opgepikt hebben. Ik zag een bijna perfecte match.”

“Dat geldt allicht nog meer voor onze centrale verdedigers. Met Van Den Ackerveken had ik een extra pion in de achterste lijn gedropt. Hij speelde tegen zijn ex-ploeg en heeft zich zeker getoond. In de meeste fases kwamen de Rouches niet verder dan afstandsschoten van Edmilson en Dossevi. Opnieuw, onze verdedigers hebben heel verstandig gevoetbald, zich ook niet laten verleiden tot duwen of trekken. Echt waar, halfweg was ik er al vrij gerust in dat we ons zouden kwalificeren.”

Hayen was ook in zijn nopjes met de prestatie van zijn aanvaller Lucas Damblon, die twee keer scoorde. “Lucas had het de voorbije weken moeilijk, hij kwam niet tot goals. Met hem hebben we individueel gewerkt, we lieten hem ook veel opnames bekijken. Ik hoop en geloof ook dat hij uit deze goals vertrouwen put, dat hij nu bevrijd is.”

Genieten mag, maar de competitie wacht niet. “In deze partij werd nog eens duidelijk dat we veel potentieel hebben, al beschikken we nu nog niet over de kwaliteiten om op de top vier te mikken. Hoe snel kunnen wij dat potentieel realiseren?”