Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Thomas Wils betreurt uitschakeling tegen AA Gent:  “We hadden het lastig tegen de beste ploeg van België”

Wils (rechts) met Frans na de uitschakeling. Foto: GMAX

Thomas Wils betreurt uitschakeling tegen AA Gent: “We hadden het lastig tegen de beste ploeg van België”

VoetbalBeker van België Lierse

Lierse had tegen AA Gent lang uitzicht op verlengingen, maar in blessuretijd besliste Jeremy Perbet de match in het voordeel van de Oost-Vlamingen. Lierse-aanvoerder Thomas Wils vindt de uitschakeling zuur, maar beseft dat de competitie belangrijker is.

“Natuurlijk is het jammer om in de allerlaatste minuut te sneuvelen”, zegt Wils. “We hebben heel hard gewerkt tegen een heel goede ploeg. AA Gent wordt niet voor niet voor niets de best voetballende ploeg van België genoemd. Vooral in de tweede helft kregen we het lastig. Hoewel het met het oog op zondag (de competitiewedstrijd op Lommel United, red.) misschien beter was om geen verlengingen te spelen, maar als je op het veld staat, wil je toch niet verliezen en ga je voor die verlengingen.”

Wils is tevreden met wat Lierse tegen Gent liet zien. “We hebben zeker niet slecht gespeeld. De spelers die hun kans kregen, hebben het de trainer lastig gemaakt. Het is goed voor het niveau van de ploeg dat iedereen wat onder druk wordt gezet. Zo’n bekermatch is ideaal voor de trainer om de spelers die de voorbije weken minder aan bod kwamen, tevreden te houden.”

De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Lommel wordt hoe dan ook belangrijker. “Ik weet dat Lierse vorig seizoen niet van Lommel kon winnen, maar in deze competitie moet je niet speculeren op een gelijkspel. Het zal echter niet gemakkelijk worden. We staan nu eerste en iedereen wil tegen de leider winnen.”