Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Nicaise Kudimbana wil vaste plaats tussen de palen weer opeisen: “In mijn hoofd ben en blijf ik eerste doelman”

Fred Vanderbiest had tijdens de bekermatch tegen KV Oostende plots weer plaats voor Nicaise Kudimbana, hersteld van een spierblessure. Antonijo Jezina was de voorbije weken eerste keus op de Bosuil, maar Kudimbana gaat ervan uit dat alleen hij de eerste goalie van Antwerp is en blijft.

Vorig seizoen was Nicaise Kudimbana eerste doelman op de Bosuil en Kevin Debaty diens doublure, die enkel de bekerwedstrijden voor zijn rekening mocht nemen. Na de komst van Fred Vanderbiest begonnen Kudimbana en Debaty gewoon weer op gelijke voet. Het duo vocht tijdens de voorbereiding om een plek onder de lat, maar plots hees Patrick Decuyper – allicht in samenspraak met Fred ­Vanderbiest – de Kroaat Antonijo Jezina plots nog aan boord. Toen Kudimbana zich blesseerde tegen Roeselare en Debaty niet aan de verwachtingen voldeed, kreeg Jezina al gauw de voorkeur op de Luikenaar. Debaty lijkt nu wel helemaal uitgerangeerd. Nu staat Kudimbana weer aan de poort te kloppen. De vraag op ieders lippen: wie wordt nu de vaste Antwerpdoelman? Kudimbana kent naar eigen zeggen het antwoord: “Ik ben hier begonnen als eerste doelman en zal dat blijven ook, want de coach uitte al meermaals zijn vertrouwen. Er is een nieuwe, ja, maar voor mij verandert dat niets. Ook niet in mijn optiek en gedachten. In mijn hoofd blijf ik het nummer een van Antwerp, tenzij iemand mij het tegendeel komt vertellen.”

De beste vriend van Romelu Lukaku klinkt uiterst zeker van zijn stuk. Voor Kevin Debaty en vierde doelman Jordy Huysmans, die hun contract nochtans zagen verlengd, lijkt het liedje op de Bosuil definitief uitgezongen. Voor die plek van eerste doelman blijft het voorlopig nog knokken.