Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Er was toch een verschil in klasse”

Jannes Vansteenkiste (links) tijdens het bekerduel met Oostende duellerend met Fernando Canesin. Foto: Photo News

“Er was toch een verschil in klasse”

VoetbalBeker van BelgiëANTWERP - Jannes Vansteenkiste legt zich neer bij uitschakeling door Oostende

Het wil maar niet lukken voor Antwerp. In de competitie kreeg de Great Old tot op heden lang niet wat het verdiende, en woensdagavond werd de ploeg van trainer Vanderbiest ook nog eens uit de Beker van België gekegeld door een efficiënter Oostende (0-2).

Antwerp speelde zeker niet slecht tegen een nooit uitmuntend acterend KV Oostende. Maar de kustbewoners hadden twee zaken goed in het hoofd geprent: ze zouden zich na de uitschakeling van vorig seizoen (0-2 in het Albertpark, red.) geen tweede keer aan dezelfde steen stoten, en op het gepaste moment moest die extra klasse worden bovengehaald. Zo geschiedde. Berrier en Musona etaleerden dat tikje extra finesse en de eindscore kwam al bij al nog makkelijk op het bord. Antwerp onderging de wet van de slimste en de meest efficiënte, maar van treurnis om de uitschakeling was er niet echt sprake, ook niet bij Jannes Vansteenkiste.

“Ik denk dat we goed aan de match begonnen en een helft lang zeer goed meespeelden met Oostende”, aldus Vansteenkiste. “We waren zeker de evenknie en kregen ook een zeer goede kans met de kopbal van Vleminckx op de lat. Spijtig genoeg ging die er niet in. Aan de overkant ging de bal wel tegen de netten. Na de rust hadden we het moeilijk tegen zo’n sterke tegenstrever, zeker omdat Oostende toen 0-1 voor stond. Ze wisten hoe ze het moesten uitspelen en de wedstrijd dood moesten maken.”

“We kregen twee keer een koude douche. Sneu, zeker omdat het spel in evenwicht was. We wilden gewoon een goeie wedstrijd spelen en ik denk dat ons dat is gelukt. We moeten onszelf niets verwijten, al zag je toch nog een verschil in klasse tussen ons en Oostende. Zij scoorden wel en wij niet, hé. We hebben geprobeerd mee te voetballen met Oostende en dat is ons aardig gelukt.”

Van stress vooraf na het gelijkspel in Leuven was volgens Vansteenkiste geen sprake.

“We wilden echt iets laten zien, zonder te spreken van stress. Alleen zijn we er niet in geslaagd door te stoten, wat je toch altijd wil in de beker. Uiteindelijk hebben we de wet van de sterkste ondergaan”, zegt de linksachter, die de goeie prestatie wil meenemen naar Tubeke.

“Dat is het enige voordeel aan de nederlaag. We moeten proberen de lijn door te trekken naar zondag en daar minstens een even goede prestatie neerzetten. Hopelijk brengen we dan wel eens een positief resultaat mee naar huis.”