Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik verwacht spektakel”

Zaalvoetbal1ste klasse - Said BouzambouFT Antwerpen

FT Antwerpen, dat Nederlands kampioen Amsterdam uitschakelde in de halve finales van de Benecup en vorige vrijdag de competitie startte met een zege tegen KK Malle-Beerse, trekt vanavond naar landskampioen Halle-Gooik.

Said Bouzambou, in het tussenseizoen overgekomen van Vlissingen, trekt met een goed gevoel richting Halle-Gooik. “Dit is toch een wedstrijd tussen twee grote clubs. Teams met grote spelers, met een futsalverleden en een -heden. Het zou wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden”, zegt Bouzambou.

“Halle-Gooik is duidelijk de favoriet, maar wij hebben een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken. Dat hebben we de voorbije weken meermaals bewezen. Ik verwacht dan ook spektakel en hoop met FT Antwerpen aan het langste eind te trekken”, aldus Bouzambou, voor wie de integratie bij zijn nieuwe ploeg vrij vlot verliep.

“Ik werd goed opgevangen door trainer, bestuur en spelers en heb de voorbije maanden toch wat opgestoken tijdens trainingen en wedstrijden.”

Bouzambou is vooral onder de indruk van de nadruk die trainer Karim Bachar op het fysieke aspect legt. “In Nederland ligt wordt er meer op het technische aspect gehamerd en is men meer gericht op de individuele kwaliteiten van de spelers. Hier wordt er eerder collectief gedacht en speelt tactiek een grotere rol. Om dat goed te kunnen uitvoeren, moet je fysiek best in orde zijn.”

“Het was even aanpassen, maar ik voel me op dit ogenblik goed in mijn vel. Daar heeft de zware voorbereiding zeker mee te maken. Maar het maakt dat we met de beperkte kern waarover we op dit ogenblik beschikken (Antwerpen kan door de blessures van Achahbar, Boujouh, Abdouni en het afhaken van El Faroussi nog maar op zes basisspelers rekenen, red.) toch een wedstrijd op hoog niveau aankunnen. Ik hoop dat dat vanavond ook in Halle-Gooik het geval zal zijn.”