Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We kunnen Noorderwijk op geen slechter moment treffen”

zaalvoetbal1ste klasse - Bart SchapmansProost Lier

Proost Lier trekt op de tweede speeldag van het nieuwe seizoen naar Noorderwijk. Vooral voor de nieuwe Liersecoach Bart Schapmans, die op bezoek gaat bij zijn ex-club, wordt het een speciale wedstrijd. “Ik heb er drie mooie jaren gekend.”

Schapmans denkt dat Proost Lier in Noorderwijk geen makkelijke avond wacht. “Daar ben ik zeker van. Als Noorderwijk naar de top vier wil, dan moeten ze tegen ons winnen. Op het gelijkspel in Meeuwen vorige week hadden ze zeker niet gerekend. Dat puntenverlies zullen ze tegen ons willen recupereren. We kunnen ze op geen slechter moment treffen. Bovendien vind ik dat onze matchen tegen Charleroi en Noorderwijk te vroeg komen. Wij zijn nog op zoek naar automatismen en daar heb je toch een zestal weken voor nodig. Maar oké, we staan ervoor en moeten erdoor.”

Toch zag Schapmans vorige week tegen FT Charleroi al heel wat goeie dingen. “Niet alleen het 4-4 gelijkspel, maar zeker de manier waarop stemde me tevreden. Vooral in de tweede helft hebben we goed voetbal laten zien. Ik ben zeker dat de supporters die er waren nog gaan terugkomen. We pakten punten af van een ploeg die de laatste jaren toch altijd top vier speelde, het was lang geleden dat dat in Lier gelukt was. Daar moeten we ons aan optrekken. We dwongen ook ruim tien kansen af en lieten toch al behoorlijke dingen zien. Dat wil ik in Noorderwijk bevestigd krijgen, al beschikt die ploeg over een ijzersterke thuisreputatie en zullen zij extra gemotiveerd zijn na het puntenverlies in Meeuwen.”