Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© GMAX

voetbalbeker van Belgiëlierse - Aanvoerder Thomas Wils betreurt uitschakeling tegen AA Gent

“Lastig tegen beste ploeg van België”

Lierse had woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen AA Gent lang uitzicht op het spelen van verlengingen, maar in blessuretijd besliste Jeremy Perbet de match toch in het voordeel van de Oost-Vlamingen. Lierse-aanvoerder Thomas Wils vindt de uitschakeling zuur, maar beseft dat de competitie voor Lierse veel belangrijker is.

gino van looy

“Natuurlijk is het jammer om in de allerlaatste minuut van de blessuretijd te sneuvelen”, zegt Wils. “We hebben heel hard gewerkt tegen een heel goede ploeg. AA Gent wordt niet voor niet voor niets de best voetballende ploeg van België genoemd. Hun systeem, hun looplijnen en ook hun invallers, ... uit alles blijkt dat het een topploeg is. Schoofs mag nog vijf keer zo naar doel trappen, vier keer zal de bal meters naast doel belanden.”

“Vooral in de tweede helft kregen we het lastig. Hoewel het met het oog op zondag (de competitiewedstrijd op Lommel United, red.) misschien beter was om geen verlengingen te spelen, maar als je op het veld staat, wil je toch niet verliezen en ga je voor die verlengingen.”

Lommel

Wils is tevreden met wat Lierse tegen Gent liet zien.

“We hebben zeker niet slecht gespeeld, vooral dan in de eerste helft. De spelers die hun kans kregen, hebben het de trainer lastig gemaakt. Dat is ook goed voor het niveau van de ploeg dat iedereen wat onder druk wordt gezet. Een ploeg bestaat niet uit elf spelers, maar uit minstens twintig jongens. Zo’n bekermatch is ook ideaal voor de trainer om de spelers die de voorbije weken minder aan bod kwamen, tevreden te houden.”

“Zelf speelde ik nu twee hele matchen binnen de vier dagen, maar dat mag geen probleem zijn. In Hongarije gebeurde dat meer. Ik heb trouwens nu al ervaring genoeg om daar mee om te gaan. Bovendien spelen we pas zondag, er is tijd genoeg om te recupereren.”

De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Lommel wordt hoe dan ook belangrijker dan de bekermatch tegen Gent.

“De competitie primeert, dat mag wel duidelijk zijn. Ik weet dat Lierse vorig seizoen niet van Lommel kon winnen, maar in deze competitie moet je niet speculeren op een gelijkspel. We moeten daar in Limburg voor de overwinning gaan. Maar het zal zeker niet gemakkelijk worden. We staan nu eerste in het klassement en iedereen wil tegen de leider winnen, hé.”