Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Piet Demol toch geen coach van RC Mechelen

Piet Demol wordt dan toch niet de nieuwe coach van Racing Mechelen. Demol had een maand geleden toegezegd om coach van groen-wit te worden, maar zat toen nog in Oman. Normaal gezien zou hij vanaf deze week het trainerschap opnemen, maar Demol heeft de club nu laten weten zijn functie toch niet op te nemen. Racing hoopt in de loop van komend weekend een vervanger te kunnen voorstellen.

basketbal

vriendschappelijk

Kangoeroes Willebroek Zonder François en Chada boekte Kangoeroes Willebroek bij Charleroi een knappe overwinning. Bij de Spirous waren internationals Tumba, Iarochevitch en Schwartz afwezig. Halfweg had de Rupelploeg een 48-55 bonus op zak. In de tweede helft ging het van 63-83 naar een 87-100 zege. Donkor (14 punten), Williams (10 punten), Henry (20 punten), Badji (24 punten, 7 rebounds) en Channels (13 punten, 5 assists) waren de uitblinkers.

Volgende week woensdag werkt Kangoeroes Willebroek de heenwedstrijd van de achtste finales van de Beker van België in Brussels af.

tennis

bk jeugd

Vicky Van De Peer Op de Belgische jeugdkampioenschappen tennis op TC Lovanium in Leuven heeft Vicky Van De Peer van TC Heiveld Sint-Katelijne-Waver zich bij de meisjes 16/1 geplaatst voor de halve finale. Van De Peer won met 6-1, 6-2 van Pauline Demel.